Πατινάζ – FS World Championships: «Μαγεία» από Wenjing Sui και Cong Han

Βοστώνη, ΗΠΑ– Πέρσι στη Σανγκάη Wenjing Sui και Cong Han είχαν ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με τους κριτές να δίνουν κι ένα μικρό χέρι βοηθείας στους Meagan Duhamel / Eric Radford.

Φέτος το ζευγάρι από την Κίνα δείχνει έτοιμο να κατακτήσει την κορυφή. Με ένα εκπληκτικό σύντομο πρόγραμμα Sui και Han «μάγεψαν» κριτές και θεατές και με 80.85 βαθμούς πήραν ένα μικρό προβάδισμα για τον τελικό, σημειώνοντας μάλιστα και την καλύτερη επίδοση για φέτος.

Εντυπωσιακές ανυψώσεις, υψηλού επιπέδου τριπλά Twist και τριπλά Flip, αλλά κι ένα εξαιρετικό «σπιράλ του θανάτου» συμπλήρωσαν το εκπληκτικό πρόγραμμά τους. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την εμφάνισή μας στο ελεύθερο πρόγραμμα, όμως σε καμία περίπτωση δεν σκεφτόμαστε το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην πρώτη θέση.

Θέλουμε απλά να συγκεντρωθούμε και να κάνουμε ακριβώς το ίδιο και στο ελεύθερο πρόγραμμα. Μετά το πρωτάθλημα το τεσσάρων ηπείρων κοιτάξαμε τα λάθη μας και εστιάσαμε σε αυτά. Πιστεύω ότι είμαστε προετοιμασμένοι για τον τελικό. Έχουμε δουλέψει πολύ στην προπόνηση και θέλουμε αυτό να φανεί και στον αυριανό (σημερινό) αγώνα», είπε ο Cong Han.

Πίσω τους βρέθηκαν οι κάτοχοι του τίτλου, Meagan Duhamel και Eric Radford, οι οποίοι αντιμετώπισαν μικρά προβλήματα στο πρόγραμμα που εκτέλεσαν υπό τους ήχους του «Your Song» από τον Έλτον Τζον, με αποτέλεσμα να βρεθούν στη δεύτερη θέση του σύντομου προγράμματος με 78.18 βαθμούς.

«Ήταν μια δύσκολη σεζόν για εμάς. Ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να βγάλουμε «καθαρό» πρόγραμμα. Μοναδικός στόχος που μας έχει απομείνει είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αισθανόμαστε καλά. Είναι η πρώτη φορά που υπερασπιζόμαστε έναν παγκόσμιο τίτλο κι αυτό είναι αλήθεια ότι μας έκανε λίγο νευρικούς», τόνισε σε δηλώσεις της η Meagan Duhamel.

Στην τρίτη θέση του σύντομου προγράμματος βρέθηκαν οι «χρυσοί» ολυμπιονίκες Tatiana Volosozhar και Maxim Trankov. Το πετυχημένο δίδυμο από τη Ρωσία, είχε μια άτυχη στιγμή στο σύντομο πρόγραμμα, με την Tatiana Volosozhar να χάνει την ισορροπία της και να προσγειώνεται στα δύο πόδια, με αποτέλεσμα να καταλάβουν την τρίτη θέση με 77.13 βαθμούς.

«Αναμφίβολα δεν ήταν η καλύτερή μας εμφάνιση», δήλωσε ο Maxim Trankov. «Αυτή ήταν η πρώτη μας εμφάνιση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά από τρία χρόνια και πιστεύω ότι είναι λογικό να φαινόμαστε κάπως νευρικοί. Ήταν ένα μάθημα για εμάς. Πιστεύω ότι στο ελεύθερο πρόγραμμα θα παρουσιαστούμε καλύτεροι. Έχουμε κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις και θεωρώ ότι κάτι παρόμοιο μπορούμε να κάνουμε και τώρα».

Αποτελέσματα (Σύντομο Πρόγραμμα)

1. Wenjing Sui / Cong Han (Κίνα) 80.85 2. Meagan Duhamel / Eric Radford (Καναδάς) 78.18 3. Tatiana Volosozhar / Maxim Trankov (Ρωσία) 77.13 4. Aliona Savchenko / Bruno Massot (Γερμανία) 74.22 5. Ksenia Stolbova / Fedor Klimov (Ρωσία) 73.98 6. Evgenia Tarasova / Vladimir Morozov (Ρωσία) 72.00 7. Alexa Scimeca / Chris Knierim (ΗΠΑ) 71.37 8. Lubov Iliushechkina / Dylan Moscovitch (Καναδάς) 68.17 9. Vanessa James / Morgan Cipres (Γαλλία) 66.69

10. Kirsten Moore-Towers / Michael Marinaro (Καναδάς) 66.06