Πατινάζ – FS World Championships: Διατήρησαν τον τίτλο τους Duhamel και Radford

Βοστώνη, ΗΠΑ— Τριπλά Twist, τριπλά Lutz, τετραπλά Salchow σε πλήρη αρμονία και υπό του ήχους του «Hometown Glory». Meagan Duhamel και Eric Radford εκτέλεσαν έναν υπέροχο πρόγραμμα και στηριζόμενοι στη μεγάλη τους εμπειρία από τόσο σημαντικούς αγώνες κατάφεραν να ανέβουν στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα για δεύτερη σερί χρονιά. Οι Καναδοί βαθμολογήθηκαν με 153.81 (καλύτερη επίδοσή τους στη σεζόν) και με σύνολο 231.99 πήραν το χρυσό μετάλλιο.

«Ήρθαμε εδώ για να παρουσιάσουμε όσο το δυνατόν πιο “καθαρά” προγράμματα. Για να είμαι ειλικρινής δεν περιμέναμε καν μετάλλιο, πόσο μάλλον το χρυσό. Περιμέναμε να παλέψουμε για την 4η ή την 5η θέση. Αυτή η ανατροπή ήταν απίστευτη για εμάς», σχολίασε η Meagan Duhamel.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, για δεύτερο συνεχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ανέβηκαν οι πρωτοπόροι στο σύντομο πρόγραμμα, Sui Wenjing και Han Cong, οι οποίο δεν μπόρεσαν να αποφύγουν τα λάθη στο πρόγραμμά τους με τους κριτές να τους βαθμολογούν με 143.62 και με σύνολο 224.47 κατέκτησαν την δεύτερη θέση όντας φανερά απογοητευμένοι.

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την εμφάνισή μας απόψε κι αυτό γιατί και οι δύο είχαμε προβλήματα στα άλματα και γενικά δεν παρουσιάσαμε ένα ποιοτικό πρόγραμμα. Δεν κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Ήμασταν αρκετά νευρικοί. Από τη μία αυτό ήταν λογικό, από την άλλη όμως μας κόστισε στη βαθμολογία», τόνισαν οι νικητές στο πρωτάθλημα των τεσσάρων ηπείρων.

Το χάλκινο μετάλλιο στο ζευγάρι Aliona Savchenko/ Bruno Massot. Το ζευγάρι από τη Γερμανία, αν και ήταν στην τέταρτη θέση μετά από την ολοκλήρωση του σύντομου προγράμματος, κατάφερε με την πολύ καλή εμφάνιση υπό τους ήχους του «Somewere» του Wax Taylor, να εντυπωσιάσουν τους κριτές οι οποίοι τους βαθμολόγησαν με 141.95 και με σύνολο 216.17 να κατακτήσουν την τρίτη θέση.

«Αυτό το μετάλλιο σημαίνει πολλά για μένα», δήλωσε η Aliona Savchenko. «Όλα τα μετάλλια κρύβουν κάποια ιστορία. Το σημερινό για μένα σημαίνει ένα νέο ξεκίνημα. Το να ξεκινάς με έναν νέο παρτενέρ και να κατακτάς μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι απίστευτο. Είμαι πολύ χαρούμενη».

Θυμίζουμε ότι η Aliona Savchenko μαζι με τον Robin Szolkowy είχαν κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαϊτάμα (2014) με τον τελευταίο να αποχωρεί και την Ουκρανή να ξεκινάει μία νέα προσπάθεια μαζί με τον Γάλλο Bruno Massot.

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε το ζευγάρι από τη Ρωσία Ksenia Stolbova / Fedor Klimov συγκεντρώνοντας 214.48 βαθμούς, ενώ πιο πίσω πλασαρίστηκαν οι συμπατριώτες τους Evgenia Tarasova / Vladimir Morozov με 206.27 βαθμούς.

Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ένα ακόμη ζευγάρι από τη Ρωσία. Tatiana Volosozhar και Maxim Trankov αν και βρέθηκαν στην τρίτη θέση μετά το σύντομο πρόγραμμα, υποχώρησαν στην έκτη, καθώς στο ελεύθερο έκαναν αρκετά λάθη με αποτέλεσμα να χάσουν τρεις θέσεις.

Αποτελέσματα

1. Meagan Duhamel / Eric Radford (Καναδάς) 231.99 2. Sui Wenjing / Han Cong (Κίνα) 224.47 3. Aliona Savchenko / Bruno Massot (Γερμανία) 216.17 4. Ksenia Stolbova / Fedor Klimov (Ρωσία) 214.48 5. Evgenia Tarasova / Vladimir Morozov (Ρωσία) 206.27 6. Tatiana Volosozhar / Maxim Trankov (Ρωσία) 205.81 7. Lubov Iliushechkina / Dylan Moscovitch (Καναδάς) 199.52 8. Kirsten Moore-Towers / Michael Marinaro (Καναδάς) 190.90 9. Alexa Scimeca / Chris Knierim (ΗΠΑ) 190.06

10. Vanessa James / Morgan Ciprès (Γαλλία) 185.83