Πατινάζ – FS World Chamionships: Και στον τελικό θα γίνει…

Βοστώνη, ΗΠΑ— Ποια να ξεχωρίσεις και ποια να διαλέξεις. Αναμφίβολα το σύντομο πρόγραμμα των γυναικών πρέπει να προκάλεσε τεράστιο «πονοκέφαλο» στους κριτές, αφού τουλάχιστον οι πρώτες έξι αθλήτριες εκτέλεσαν εντυπωσιακά προγράμματα, με τις βαθμολογίες να απέχουν ελάχιστα μεταξύ τους.

Το προβάδισμα σε αυτή τη μεγάλη «μάχη» έχει πάρει η Αμερικανίδα Gracie Gold, η οποία θέλει να επαναλάβει την επιτυχία της συμπατριώτισσάς της Kimmie Meissner, που είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο του Κάλγκαρι (2009).

Η Gold εκτέλεσε ένα θαυμάσιο πρόγραμμα υπό τους ήχους του «El Choclo». Ένα πολύ καλά εκτελεσμένο τριπλό Lutz, διπλά Axel, 76.43 βαθμούς και πρώτη θέση μετά την ολοκλήρωση του σύντομου προγράμματος. Αποθέωση στο TD Garden και πολλές ελπίδες για παρόμοια εμφάνιση στο ελεύθερο πρόγραμμα.

«Είμαι χαρούμενη και πολύ ενθουσιασμένη με την εμφάνισή μου», δήλωσε η πρωταθλήτρια των ΗΠΑ. «Ένιωσα πολύ καλά στην εκτέλεση του προγράμματος το οποίο βγήκε χάρη στην εξαιρετική δουλειά των προπονητών μου και της σκληρής προπόνησης. Ο κόσμος σήμερα ήταν φανταστικός. Ένιωσα ότι με υποστήριζε όλο το παγοδρόμιο, αλλά και πολύ άνετα. Πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη στιγμή για μένα στη σεζόν μέχρι την επόμενη».

Τελευταία στον πάγο βγήκε η Ρωσίδα Anna Pogorilaya. Η «χάλκινη» στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μπρατισλάβα, παρουσίασε ένα πολύ όμορφο πρόγραμμα με ένα τριπλό Lutz, τριπλό Loop και διπλό Axel, αλλά και δύσκολα spins υπό τον ήχο του «Bolero for Violin and Orchestra» της Vanessa Mae, συγκεντρώνοντας 73.98 βαθμούς.

«Είμαι ικανοποιημένη κατά 50% από την εμφάνισή μου, καθώς το άλλο μισό είναι το ελεύθερο πρόγραμμα», τόνισε σε δηλώσεις της η Ρωσίδα. «Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένη. Προσπάθησα να αδειάσω το μυαλό μου και να σκέφτομαι το κάθε βήμα του προγράμματος. Είμαι καλά προετοιμασμένη και περιμένω μια πολύ καλή εμφάνιση στο ελεύθερο πρόγραμμα».

Τις δύο αθλήτριες ακολούθησε η πρωταθλήτρια Ευρώπης Evgenia Medvedeva, η οποία μετά από ένα προβληματικό τριπλό Flip, στη συνέχεια κατάφερε να διορθώσει με έναν ωραίο τριπλό Τoe-Loop, αλλά και με ένα διπλό Axel που ακολούθησε. Η βαθμολογία της ήταν 73.16, μόλις 0.60 βαθμούς περισσότερους από την Αμερικανίδα Ashley Wagner, η οποία βρέθηκε στην τέταρτη θέση με 73.16.

Πέμπτη ήταν η Ρωσίδα Elena Radionova (χάλκινο μετάλλιο πέρσι) με 71.70 βαθμούς, ενώ στην έκτη θέση πλασαρίστηκε η Satoko Miyahara με 70.72 βαθμούς.

Αποτελέσματα (Σύντομο Πρόγραμμα)

1. Gracie Gold (ΗΠΑ) 76.43 2. Anna Pogorilaya (Ρωσία) 73.98 3. Evgenia Medvedeva (Ρωσία) 73.76 4. Ashley Wagner (ΗΠΑ) 73.16 5. Elena Radionova (Ρωσία) 71.70 6. Satoko Miyahara (Ιαπωνία) 70.72 7. Rika Hongo (Ιαπωνία) 69.89 8. Gabrielle Daleman (Καναδάς) 67.38 9. Mao Asada (Ιαπωνία) 65.87

10. Mirai Nagasu (ΗΠΑ) 65.74