Πατινάζ – FS European Championships: Volosozhar και Trankov επέστρεψαν στην κορυφή της Ευρώπης

Μπρατισλάβα, Σλοβακία— Αναμφίβολα Tatiana Volosozhar και Maxim Trankov είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα δίδυμα στην ιστορία του παγκόσμιου καλλιτεχνικού πατινάζ. Μετά από τα τρία συνεχόμενα χρυσά μετάλλια σε Σέφιλντ (2012), Ζάγκρεμπ (2013) και Βουδαπέστη (2014) και μετά από το…διάλειμμα στη Στοκχόλμη, κατάφεραν να ανέβουν και πάλι στην κορυφή μετά από δύο εντυπωσιακά προγράμματα σε σύντομο και ελεύθερο συγκεντρώνοντας 222.66 βαθμούς.

Χορεύοντας στους ρυθμούς του σάουντρακ από την ταινία «Dracula» Volosozhar και Trankov παρουσίασαν ένα εξαιρετικό ελεύθερο πρόγραμμα, με πετυχημένα τριπλά twist και συνδυασμούς τριπλών salchow με διπλά toeloop, αλλά και δυνατά πετάγματα με τους κριτές να τους βαθμολογούν με 142.89 και μαζί με τους 79.77 βαθμούς που είχαν πάρει από το σύντομο πρόγραμμα κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο με σύνολο 222.62.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι από 1996 και μετά η Ρωσία κυριαρχεί στη συγκεκριμένη κατηγορία, καθώς αυτό ήταν το 17ο χρυσό μετάλλιο στα ζευγάρια τα τελευταία 21 χρόνια!

Η αιτία που το ρώσικο σερί είχε «χαλάσει» για τέσσερις χρονιές ήταν το γερμανικό δίδυμο Aliona Savchenko/Robin Szolkowy. Η αλλαγή σε αυτά τα τέσσερα πρωταθλήματα Ευρώπης ήταν ο Bruno Massot, ο οποίος μαζί με την Savchenko κατέβηκαν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μπρατισλάβα με σκοπό να υπερασπιστούν τον τίτλο τους.

Μπορεί στο σύντομο πρόγραμμα να πήγαν εξαιρετικά κατακτώντας την δεύτερη θέση, ωστόσο στο ελεύθερο τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα ήθελαν. Δύο άσχημες στιγμές του Massot στοίχησαν στο ζευγάρι την διεκδίκηση ενός ακόμη χρυσού μεταλλίου με αποτέλεσμα να καταλάβουν το ασημένιο μετάλλιο με σύνολο 200.78 βαθμούς.

Το χάλκινο μετάλλιο πήγε σε ένα ακόμη ζευγάρι από τη Ρωσία. Ο λόγος για την Evgenia Tarasova και τον Vladimir Morozov, που όπως και πέρσι έτσι και φέτος κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο.

Το ζευγάρι από τη Μόσχα μπορεί να πραγματοποίησε καλύτερη εμφάνιση στο ελεύθερο πρόγραμμα σημειώνοντας την δεύτερη επίδοση, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να ανέβουν ένα σκαλί ψηλότερα σε σχέση με την περσινή διοργάνωση.

Αποτελέσματα

1. Volosozhar/Trankov (Ρωσία) 222.66 2. Savchenko/Massot (Γερμανία) 200.78 3. Tarasova/Morozov (Ρωσία) 197.55 4. James/Cipres (Γαλλία) 185.55 5. Marchei/Hotarek (Ιταλία) 182.61

6. Della Monica/Guarise (Ιταλία) 178.97