Πατινάζ – FS European Championships: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Fernandez

Μπρατισλάβα, Σλοβακία— Υψηλής ποιότητας πατινάζ μας πρόσφερε και το ελεύθερο πρόγραμμα των ανδρών με τον Javier Fernandez να ξεχωρίζει για ακόμη μία φορά φτάνοντας σχετικά εύκολα στον τέταρτο διαδοχικό ευρωπαϊκό τίτλο της καριέρας του.

Ο Ισπανός είχε αρκετά λάθη στο πρόγραμμά του που εκτέλεσε υπό τους ήχους του «Guys and Doll», ωστόσο το ρίσκο που πήρε με το τετραπλό toeloop, στην προσγείωση του οποίου ακούμπησε το δεξί του χέρι στον πάγο, αλλά και με το τετραπλό Salchow σε συνδυασμό με το τριπλό toeloop ενθουσίασε κοινό και κριτές δίνοντας στον Ισπανό 200.23.

Αυτός ήταν και ο στόχος του Fernandez, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες. Το συνολικό 302.77 του εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο, καθώς οι Kovtun και Brezina που ακολούθησαν αμέσως μετά είχε αρκετά προβλήματα στα προγράμματά τους μένοντας μακριά από την κορυφή.

Αυτός που επωφελήθηκε από την αστάθεια του Ρώσου και του Τσέχου ήταν ο Alexei Bychenko, o οποίος έχοντας σταθερές εκτελέσεις και στα δύο προγράμματά του κατάφερε από την τέταρτη θέση του σύντομου προγράμματος να βρεθεί στην δεύτερη κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο για πρώτη φορά στην καριέρα του, ενώ είναι και το πρώτο μετάλλιο του Ισραήλ σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Από τη μεριά του ο Kovtun αν και ξεκίνησε εντυπωσιακά το πρόγραμμά του το οποίο ήταν πλαισιωμένο από τη μουσική του Ludwig van Beethoven, με τριπλό Axel στη συνέχεια αντιμετώπισε προβλήματα στα τετραπλά άλματα έχοντας μάλιστα και πτώση σε ένα από αυτά δείχνοντας να έχει τραυματιστεί και στον αριστερό ισχίο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βαθμολογηθεί με 154.12 και με σύνολο 242.21 να βρεθεί στην τρίτη θέση εμφανώς απογοητευμένος.

Εξαιρετική παρουσία για μία ακόμη φορά, του Γάλλου Florent Amodio, ο οποίος ενθουσίασε και στο ελεύθερο πρόγραμμα το σλοβάκικο κοινό κατακτώντας μάλιστα στην τέταρτη θέση με συνολική βαθμολογία 240.21.

Τον Γάλλο ακολούθησε ο Ρώσος Mikhail Kolyada με σύνολο 236.58, ενώ την έκτη θέση του σύντομου προγράμματος, διατήρησε και στο ελεύθερο ο Ιταλός Ivan Righini με σύνολο 236.36 βαθμούς.

Αποτελέσματα (Τελικά)

1. Javier Fernandez (Ισπανία) 302.77 2. Alexei Bychenko (Ισραήλ) 242.56 3. Maxim Kovtun (Ρωσία) 242.21 4. Florent Amodio (Γαλλία) 240.96 5. Mikhail Kolyada (Ρωσία) 236.58

6. Ivan Righini (Ιταλία) 236.36