Πατινάζ – FS European Championships: Ακόμη ένας τίτλος για Papadakis/Cizeron

Μπρατισλάβα, Σλοβακία— Μετά την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Σανγκάη, το ζευγάρι Gabriella Papadakis/Guillaume Cizeron βρέθηκε και στην κορυφή της Ευρώπης.

Μπορεί στο σύντομο πρόγραμμα οι παγκόσμιοι πρωταθλητές να βρέθηκαν στη δεύτερη θέση κυρίως από το εξαιρετική εμφάνιση των Cappellini/Lanotte, ωστόσο στο ελεύθερο το γαλλικό δίδυμο χόρεψε το «Rain In Your Black Eyes» με τον καλύτερο τρόπο που θα μπορούσε κατακτώντας την πρώτη θέση.

Αρμονία κινήσεων, όμορφα σηκώματα πετυχημένα twizzles και πολύ δουλειά στα πόδια ήταν παράγοντες που χάρισαν στην Gabriell Papadakis και τον Guillaume Cizeron το δεύτερο διαδοχικό χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με σύνολο 182.71 βαθμούς.

Η προσπάθεια στο να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης μετά από το χρυσό στη Βουδαπέστη (2014) δεν απέδωσε καρπούς για το ιταλικό ζευγάρι Anna Cappellini/Luka Lanotte, οι οποίοι έβγαλαν αρκετή πίεση στον πάγο κάτι που παραδέχθηκε και ο Lanotte αμέσως μετά.

Το «Dolce Vita» βγήκε με μικρά λαθάκια, από τους «ασημένιους» στο περσινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, σημειώνοντας μάλιστα την τρίτη καλύτερη επίδοση στο ελεύθερο πρόγραμμα, καταλαμβάνοντας με σύνολο 178.01 βαθμούς την δεύτερη θέση.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Ekaterina Bobrova/Dmitri Soloviev, με το ρώσικο δίδυμο να ρισκάρει αρκετά με το δύσκολο πρόγραμμα υπό τους ήχους του «Anna Karenina» παίρνοντας 107.79 βαθμούς, ωστόσο δεν ήταν αρκετοί για το ασημένιο μετάλλιο μένοντας στην τρίτη θέση με 176.50 βαθμούς.

Εκτός μεταλλίων βρέθηκε το ζευγάρι από τη Ρωσία Victoria Sinitsina/Nikita Katsalapov που διατηρήθηκαν στην τέταρτη θέση που είχαν πάρει στο σύντομο, συγκεντρώνοντας 172.65 βαθμούς, ενώ αρκετά πιο πίσω ήταν οι συμπατριώτες τους Alexandra Stepanova/Ivan Bukin που είχαν 165.55 βαθμούς.

Η πρώτη εξάδα συμπληρώθηκε από μία έκπληξη καθώς το βρετανικό δίδυμο Penny Coomes/Nicholas Buckland βρέθηκε στην έκτη από την όγδοη θέση του σύντομου προγράμματος με 162.75 μόλις για 0.17 βαθμούς διαφορά από το ιταλικό ζευγάρι Charlene Guignard/Marco Fabbri που κατέλαβαν την έβδομη θέση.

Αποτελέσματα

1. Papadakis/Cizeron (Γαλλία) 182.71 2. Cappellini/Lanotte (Ιταλία) 178.01 3. Borbova/Soloviev (Ρωσία) 176.50 4. Sinitsina/Katsalapov (Ρωσία) 172.65 5. Stepanova/Bukin (Ρωσία) 165.55

6. Coomes/Buckland (Μ.Βρετανία) 162.75