Πατινάζ – FS European Championship: Τρεις Ρωσίδες στην κορυφή

Μπρατισλάβα, Σλοβακία— Το σερί που έχει ξεκινήσει από το 2014 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θέλει να διατηρήσει η Ρωσία, η οποία πέρσι στη Στοκχόλμη κατέκτησε και τα τρία μετάλλια στις γυναίκες, ενώ το 2014 (Βουδαπέστη) είχε χάσει το απόλυτο από την πέντε φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, Carolina Kostner.

Φέτος στην Μπραντισλάβα Medvedeva, Radionova και Pogorilaya είναι έτοιμες να επαναλάβουν τον θρίαμβο της Στοκχόλμης, καθώς μετά την ολοκλήρωση του σύντομου προγράμματος βρίσκοντας στις πρώτες τρεις θέσεις και αρκετά μακριά (βαθμολογικά) από τις υπόλοιπες αθλήτριες.

Το αρμονικά εκτελεσμένο «Melodies of the White Nights» της Evgenia Medvedeva το οποίο είχε τριπλό flip, τριπλό loop, αλλά κι ένα διπλό Axel χάρισε στη Ρωσίδα την πρώτη θέση με 72.55 βαθμούς.

Πίσω από την Medvedeva βρέθηκε η συμπατριώτισσά της, Elena Radionova, η οποία είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο πέρσι. Η 17χρονη έβγαλε ένα δύσκολο πρόγραμμα υπό τους ήχους του «Je t’aime» από την Lara Fabian, κάνοντας ένα εντυπωσιακό τριπλο Lutz κι ένα εξίσου πανέμορφο τριπλό flip μένοντας όμως στην δεύτερη θέση και στους 70.96 βαθμούς.

Την ρώσικη τριπλέτα συμπλήρωσε η Anna Pogorilaya (χάλκινο μετάλλιο πέρσι), η οποία πραγματοποίησε το πρόγραμμά της υπό τους ήχους του «Bolero for Violin and Orchestra» των Walter Taieb και Vanessa Mae, χωρίς σημαντικά λάθη, με «γεμάτα» άλματα γεγονός που την έφερε στην τρίτη θέση με 63.81 βαθμούς.

Η Roberta Rodoghiero, η ελπίδα των Ιταλών μετά την αποχώρηση από την ενεργό δράση της Carolina Kostner, πραγματοποίησε μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση παίρνοντας την τέταρτη θέση με 61.01 βαθμούς μένοντας ωστόσο μακριά από την κορυφή, ενώ ακόμα πιο κάτω βρέθηκε η Λετονή Angelina Kucvalska με 58.99, αλλά και η Σουηδή Joshi Helgesson που πήρε την έκτη θέση με 58.13 βαθμούς.

Αποτελέσματα-Σύντομο Πρόγραμμα

1. Evgenia Medvedeva (Ρωσία) 72.55 2. Elena Radionova (Ρωσία) 70.96 3. Anna Pogorilaya (Ρωσία) 63.81 4. Roberta Rodeghiero (Ιταλία) 61.01 5. Angelina Kucvalska (Λετονία) 58.99

6. Joshi Helgesson (Σουηδία) 58.13