Πατινάζ – FS European Championship: Προβάδισμα για τον Fernandez

Μπρατισλάβα, Σλοβακία— Ο Javier Fernandez για μία ακόμη χρονιά δείχνει ότι είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλλιτεχνικού πατινάζ που ξεκίνησε χθες στην Μπρατισλάβα.

Ο κάτοχος του τίτλου ήταν εξαιρετικός στο σύντομο πρόγραμμα το οποίο συνοδεύτηκε από το «Malaguena», αν και στην αρχή ο Ισπανός γλίτωσε από πτώση στο πρώτο συνδυασμό αλμάτων που επιχείρησε, ωστόσο στη συνέχεια ήταν εξαιρετικός.

Ήρεμο και απαλό πατινάρισμα και αρμονικές κινήσεις μαζί με το εντυπωσιακό τριπλό Axel, αλλά και το Salchow του χάρισαν την πρώτη θέση με 102.54 βαθμούς που αποτελεί και ατομικό ρεκόρ.

Πολύ καλή εμφάνιση είχε και ο Ρώσος και δεύτερος στην περσινή διοργάνωση, Maxim Kovtun, ο οποίος με μια πιο…ροκ εμφάνιση και με το «Ι Can’t Dance» των Genesis, έβγαλε ένα πολύ δυναμικό πρόγραμμα, το οποίο όμως δεν ήταν αρκετό για να τον φέρει κοντά στον Fernandez μένοντας στους 88.09 βαθμούς.

Στην τρίτη θέση του σύντομου προγράμματος βρέθηκε ο Τσέχος Michail Brezina, ο οποίος με το «The Way You Look Tonight» πήρε 84.30 βαθμούς και για την ώρα βρίσκεται μέσα στα μετάλλια.

Λίγο πιο πίσω από την πρώτη τριάδα ήταν δύο Ισραηλινοί. Ο λόγος για τους Alexei Bychenko και Daniel Samohin, με τον πρώτο να βαθμολογείται με 84.09 και τον δεύτερο με 82.73

Εξαιρετικό πρόγραμμα και από τον Ιταλό Ivan Rifghini, ο οποίος έκανε την έκπληξη βρισκόμενος στην πρώτη εξάδα με 82.23 βαθμού, ενώ όπως κάθε φορά, ο Γάλλος Florent Amodio ξεσήκωσε τους θεατές του Ondrej Nepela Arena με το πρόγραμμά του ολοκληρώνοντας την προσπάθειά του στο σύντομο με 78.28 καταλαμβάνοντας την 8η θέση.

Αποτελέσματα- Σύντομο πρόγραμμα

1.Javier Fernandez (Ισπανία) 102.54 2.Maxim Kovtun (Ρωσία) 88.09 3.Michal Brezina (Τσεχία) 84.30 4.Alexei Bychenko (Ισραήλ) 84.09 5.Daniel Samohin (Ισραήλ) 82.73

6.Ivan Righini (Ιταλία) 82.23