Πατινάζ – FS European Championship: Ιταλική «μαγεία»

Μπρατισλάβα, Σλοβακία— Σε μία μεγάλη μάχη θα κριθεί το χρυσό μετάλλιο στο χορό στον πάγο, καθώς μετά την ολοκλήρωση του σύντομου προγράμματος οι διαφορές στις πρώτες θέσεις είναι ελάχιστες με το ελεύθερο πρόγραμμα να κρύβει μεγάλες συγκινήσεις.

Στην πρώτη θέση με 72.31 βαθμούς βρέθηκαν οι Anna Cappellini και Luca Lanotte, που ευελπιστούν να βρεθούν και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης μετά από το χρυσό μετάλλιο που είχαν κατακτήσει στη Βουδαπέστη το 2014.

Το ιταλικό ζευγάρι «μάγεψε» το κοινό του Ondrej Nepela Arena. Εξαιρετικοί συνδυασμοί, με ελάχιστα λάθη, αλλά και έντονη εκφραστικότητα παράγοντας που τους χάρισαν την πρώτη θέση μέχρι στιγμής.

Πίσω από το ιταλικό δίδυμο βρέθηκαν οι κάτοχοι του τίτλου Gabriella Papadakis/Guillaume Cizeron με 70.74, ενώ στην τρίτη θέση ακολούθησε το ρώσικο ζευγάρι Ekaterina Borbova/Dmitri Soloviev με 68.71 βαθμούς.

H Elena Llinykh ανήκει στο παρελθόν κι έτσι ο Nikita Katsalapov (ασημένιο στη Βουδαπέστη) κάνει νέα αρχή πλάι στην Victoria Sinitsina με το ζευγάρι από τη Ρωσία να μην αποφεύγει τα λάθη στους συνδυασμούς καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση με 68.33.

Το τρίτο ζευγάρι από τη Ρωσία που βρέθηκε στην πρώτη πεντάδα ήταν οι Alexandra Stepanova/Ivan Bukin που πλασαρίστηκαν στην πέμπτη θέση, ενώ την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ένα ακόμη δίδυμο από την Ιταλία οι Chariene Guignard/Marco Fabbri που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμά τους με 64.87 βαθμούς.

Αποτελέσματα- Σύντομο Πρόγραμμα

1. Cappellini/Lanotte (Ιταλία) 72.31 2. Papadakis/Cizeron (Γαλλία) 70.74 3. Borbova/Soloviev (Ρωσία) 68.71 4. Sinitsina/Katsalapov (Ρωσία) 68.33 5. Stepanova/Bukin (Ρωσία) 66.65

6. Guignard/Fabbri (Ιταλία) 64.87