Πατινάζ – Το χρυσό μετάλλιο αναζητά ο Hanyu

Πριν από 4 μήνες ο Ιάπωνας αποχώρησε από τον πάγο τραυματισμένος μετά την σύγκρουση με τον Κινέζο Yan Han στην προετοιμασία για το Cup of China, ένα ατύχημα που τον ανάγκασε να κάνει ράμματα στη γνάθο.

Ο Ιάπωνας όμως δεν το έβαλε κάτω. Αγωνίστηκε κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο σε μία διοργάνωση που πολλοί πίστευαν ότι θα έπρεπε να είχε αποσυρθεί.

Ο θρίαμβος σε αντίξοες συνθήκες δεν είναι κάτι καινούργιο για έναν αθλητή που είδε τον πάγο να σπάει κάτω από τις λεπίδες του στο σεισμό των 9 ρίχτερ το Μάρτιο του 2011 όταν καταστράφηκε το παγοδρόμιο που προετοιμαζόταν στο Sendai.

O «χρυσός» ολυμπιονίκης του Sochi έχει στόχο στην Shanghai να γίνει ο πρώτος Ιάπωνας που θα υπερασπιστεί με επιτυχία τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Παρών στην Shanghai θα είναι και ο κάτοχος του χάλκινου ολυμπιακού μεταλλίου, ο Denis Ten, κάτι που σημαίνει ότι η κατηγορία των ανδρών είναι πολύ πιθανό να κλέψει την παράσταση από τις άλλες τρεις κατηγορίες.

Ένα χρόνο μετά την επιτυχία των Julia Lipnitskya και Adelina Sotnikova στο Sochi, μία νέας γενιά Ρωσίδων περιμένει να κάνει γνωστό το όνομά της στην Κίνα. Elizaveta Tuktamysheva, Elena Radionova και Anna Pogorilaya σάρωσαν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και περιμένουν να ξεπεράσουν την πρόκληση των Αμερικανίδων Ashley Wagner, Gracie Gold και της νικήτριας του τουρνουά Four Continents, Polina Edmunds.