Πάλη – FILA WC 2014: Το μεγαλείο της Πρεβολαράκη στα ταπί της Τασκένδης

Τασκένδη, ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ– Ό,τι και να γράψει κανείς είναι περιττό. Η Μαρία Πρεβολαράκη απέδειξε για μια ακόμη φορά τι σημαίνει πραγματικός αθλητισμός. Αψηφώντας γιατρούς και πόνο πήρε μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (-53κ), για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας. Ηττήθηκε από το πρώτο αγώνα. Λίγη σημασία έχει. Το αποτέλεσμα ακόμα πιο λίγη. Για εμάς έχει ανέβει στο βάθρο. Από την αρχή της αναμέτρησης η Πρεβολαράκη υπέφερε (κήλη). Δεν έδωσε σημασία. Αντίπαλός της η Μολδαβή και κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, Natalia Budu. Η Πρεβολαράκη έδειξε αυταπάρνηση και πάλεψε όπως μόνο αυτή γνωρίζει.

Δεν εγκατέλειψε. Κανείς δεν θα την κατηγορούσε αν θα το έκανε. Ωστόσο στάθηκε στο ταπί και λίγο έλειψε να πάρει και την πρόκριση. Έμεινε όρθια μέχρι το τέλος και στη συνέχεια δεν άντεξε. Η εξάντληση, ο αφόρητος πόνος και η μεγάλη ένταση την κατέβαλαν. Έχασε για λίγο τις αισθήσεις της και διεκομίσθη στο νοσοκομείο και από εκεί και πέρα στο ξενοδοχείο της αποστολής.

«Ήθελε να παλέψει και να μην τα παρατήσει. Κατά τη διάρκεια του αγώνα από τους πόνους δεν κατάφερε να δείξει ούτε το 10% των δυνατοτήτων της. Τώρα θα κυκλοφορεί με “κολάρο”. Τη Δευτέρα (15/9) θα επιστρέψει στην Αθήνα και εκεί θα δούμε πως μπορεί να γίνει η καλύτερη αποκατάστασή της ώστε του χρόνου να είναι σε καλή κατάσταση και να διεκδικήσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο», δήλωσε ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας Κώστας Θάνος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τη ψυχοσύνθεση ενός παλαιστή. Η Πρεβολαράκη θα επιστρέψει ακόμα πιο δυνατή. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο…

Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των -53κ. πήγε στην Saori Yoshida (Ιαπωνία), η οποία στον τελικό επικράτησε της Sofia Magdalena Mattson (Σουηδία) με 6-0. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Suk Myong Jong (Β. Κορέα), που κέρδισε στον πρώτο τελικό των repechage την Natalia Budu με 11-5, αλλά και η Alice Jillian Gallays (Καναδάς) που επικράτησε της Ρωσίδας Natalia Malysheva με 6-2.

Στις άλλες κατηγορίες η Ιαπωνία συνέχισε την συγκομιδή χρυσών μεταλλίων στη διοργάνωση της Τασκένδης στις γυναίκες ενώ η Βραζιλία πανηγύρισε το πρώτο της χρυσό στο Ουζμπεκιστάν.

53kg

Χρυσό – Saori Yoshida (Ιαπωνία) – Sofia Mattsson (Σουηδία) 6-0

Χάλκινο– Jillian Gallays (Καναδάς) – Natalya Malysheva (Ρωσία) 6-2

Χάλκινο– Jong Myong-Suk (Β. Κορέα) – Natalia BUDU (Μολδαβία) 11-5

58kg

Χρυσό– Kaori Icho (Ιαπωνία) – Valeria Koblova (Ρωσία) TF 10-0

Χάλκινο– Anastassia Huchok (Λευκορωσία) – Allison RAGAN (ΗΠΑ) 4-4

Χάλκινο– Elif Yesilirmak (Τουρκία) – Lissette Antes Castillo (Ισημερινός) 8-2

75kg

Χρυσό– Aline Ferreira (Βραζιλία) – Adeline GRAY (ΗΠΑ)

Χάλκινο– Ochirbat Burmaa (Μογγολία) – Andrea Olaya (Κολομβία)

Χάλκινο– Epp Mae (Εσθονία) – Zhou Qian (Κίνα)