Πάλη – FILA WC 2014: Η ελληνική Πάλη έχει παρόν και πολύ μέλλον!

Τασκένδη, ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ– Ναι, τα παιδιά τα έδωσαν όλα. Μάχονται καθημερινά χωρίς στήριξη και οικονομική βοήθεια, πάνε σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα και κάνουν σπουδαίες εμφανίσεις. Ναι, μπορεί οι περισσότεροι να φεύγουν από την Τασκένδη χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα σημείο, το γεγονός όμως ότι κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια κόντρα σε επαγγελματίες δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Κι όταν καταφέρνεις να βλέπεις στα ίσια παγκόσμιους πρωταθλητές, όπως έκανε η Αγορώ Παπαβασιλείου, τότε ναι έχει παρόν και έχεις πολύ μέλλον αρκεί αυτή η «κληρονομιά» να περάσει στους επόμενους.

Άτυχη η Παπαβασιλείου

Η πιο άτυχη από το χθεσινό γκρουπ που συμμετείχε από ελληνικής πλευράς ήταν αναμφίβολα η Αγορώ Παπαβασιλείου. Η Ελληνίδα αθλήτρια μπήκε με το δεξί στη διοργάνωση στα -63κ., καθώς μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση κατάφερε να επικρατήσει της Τσέχας Adela Hanzlickova με 16-4. Ενέργεια και ασταμάτητη κίνηση στα πόδια, αλλά και εύστοχες επιθέσεις ήταν ένας συδιασμός ο οποίος αποδείχθηκε αλάνθαστος. Η Παπαβασιλείου βρήκε διαδρόμους με την Hanzlickova να μην μπορεί να αντιδράσει.

Στον επόμενο αγώνα η Παπαβασιλείου θα τα έπαιζε όλα για όλα για την είσοδο στον ημιτελικό. Ήθελε να βάλει τις βάσεις για το μετάλλιο. Ωστόσο μπροστά της βρέθηκε μια πολύ δυνατή αθλήτρια. Ο λόγος για την Ουκρανή Yuliya Tkach, η οποία ήταν ασταμάτητη. Προηγήθηκε γρήγορα στο σκορ, η Παπαβασιλείου δεν μπόρεσε να ακολουθήσει και μοιραία ηττήθηκε με 10-0.

Λίγο αργότερα η Tkach θα ανέβαινε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου επικρατώντας στον τελικό της Αμερικανίδας Elena Sergey Pirozhkova με 4-2. Η Παπαβασιλείου είχε ακόμη μια ευκαιρία για το βάθρο, καθώς αντιμετώπισε στα repechage την Ρωσίδα Valeria Lazinskaya από την οποία ηττήθηκε, ούσα εμφανώς κουρασμένη, με 13-0, με τη Ρωσίδα να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο.

Όντως, η Παπαβασιλείου δεν θα μπορούσε να είναι πιο άτυχη. Αποκλείστηκε από τη μετέπειτα παγκόσμια πρωταθλήτρια Yuliya Tkach, ενώ στα repechage ηττήθηκε από την μετέπειτα κάτοχου του χάλκινου μεταλλίου Valeria Lazinskaya. Αυτό κι αν είναι έλειψη τύχης!

Αποκλεισμός στις λεπτομέρειες για τον Παπαδόπουλο

Στην κατηγορία των -85κ. στην ελληνορωμαϊκή ο Δημήτρης Παπαδόπουλος κατέβαλε μια τεράστια προσπάθεια κόντρα στον Aman Toktogonov (Κιργιστάν), ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση.

Οι δύο παλαιστές ήταν άκρως επιθετικοί από την αρχή της αναμέτρησης. Οι άμυνες δεν λειτούργησαν, γεγονός όμως το οποίο έδωσε θέαμα στον κόσμο που παρακολουθούσε. Τελικό σκορ 12-7 υπέρ του Toktogonov με τον Παπαδόπουλο όμως να αξίζει το χειροκρότημα.

Σήμερα (13.09) ήταν η σειρά του Νίκου Βαρκά να ριχτεί στη μάχη του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην κατηγορία -80κ. Ο Έλληνας παλαιστής αντιμετώπισε τον Ιρανό Jomeh Habibollah Akhlaghi, ο οποίος όμως κατάφερε να «λυγίσει» τον Βαρκά επικρατώντας με 5-0.

Το ίδιο συνέβη και στον Πέτρο Μανουλίδη, οποίος συμμετείχε στην κατηγορία των -75κ. αντιμετωπίζοντας τον Αμερικανό Thomas Andrew Bisek. Ο Bisek αποδείχθηκε αρκετά δυνατός αντίπαλος και επικρατώντας με 5-0 πέρασε στην επόμενη φαση.

Παρακολουθήστε τις καλύτερες στιγμές της πέμπτης ημέρας του παγκοσμίου πρωταθλήματος