Πάλη – EG Baku 2015: Από το Σουδάν στη Νορβηγία κι από εκεί στο Baku

Η Bullen πήρε το χρίσμα από τη νορβηγική ολυμπιακή επιτροπή να αγωνιστεί στην ελεύθερη πάλη, με την 18χρονη να πηγαίνει στο Αζερμπαϊτζάν με στόχο μία θέση στο βάθρο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου (60 κιλά) στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων πέρσι στο Nanjing.

Το 2001 σε ηλικία τεσσάρων ετών, η Bullen με την οικογένειά της άφησαν το Νότιο Σουδάν αρχίζοντας μία νέα ζωή στη Νορβηγία ως πρόσφυγες πολέμου. Η ίδια θυμάται την οικογένειά της να τρέχει μέσα στη νύχτα, να ακούει πυροβολισμούς και να βλέπει νεκρούς.

«Θυμάμαι ότι υπήρχαν πολλά αυτοκίνητα και άνθρωποι με όπλα που περνούσαν από τους δρόμους και εμείς ήμασταν ξαπλωμένοι στο πλάι. Έπρεπε να μείνουμε κρυμμένοι μέχρι να απομακρυνθούν», είπε στο NRK. «Λίγο πιο πέρα, κάποιος προσπάθησε να διασχίσει το δρόμο. Ακούσαμε πυροβολισμούς και τίποτα άλλο. Ήμασταν σε αυτή την κατάσταση για μέρες».

Με τέτοιες εμπειρίες δεν αποτελεί έκπληξη το ότι η Bullen θέλει να αξιοποιεί την κάθε ευκαιρία που της παρουσιάζεται. «Δεν έχουν όλοι την ευκαιρία στη γενέτειρά μου να πάνε στο σχολείο, οπότε θα αξιοποιήσω την κάθε ευκαιρία που έχω», συμπλήρωσε η Bullen.