Πάλη – Στο δεύτερο σκαλί της Ευρώπης η Μαρία Πρεβολαράκη!

Vaantaa, ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ–  Ο ελληνική Πάλη γιορτάζει! Ο γνήσιος ελληνικός αθλητισμός γιορτάζει! Μπορεί το άθλημα της Πάλης να…ξεχάστηκε απ’ όλους όσους είχαν «ευαισθητοποιηθεί» στο φάσμα του αποκλεισμού από τους Ολυμπιακούς Αγώνες κάνοντας την Πάλη «μόδα» με τις μεμψιμοιρίες και τα χιλιάδες μηνύματα «συμπαράστασης», όμως ευτυχώς που υπάρχουν αθλήτριες όπως η Μαρία Πρεβολαράκη για να μας τη θυμίζουν!

Η αθλήτρια του Εθνικού Γ.Σ πριν από λίγο, ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο (για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Φινλανδία.

Η Πρεβολαράκη στην νέα ολυμπιακή κατηγορία των 53κ. πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση σημειώνοντας τρεις νίκες, αλλά «λυγίζοντας» στον τελικό από τον κακό της «δαίμονα» τη Ρωσίδα Maria Gurova, η οποία της είχε στερήσει το βάθρο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012 στο Βελιγράδι.

Το ξεκίνημα της Πρεβολαράκη ήταν εκρηκτικό καθώς επικράτησε στην πρώτη αναμέτρηση της Ιταλίδας Francesca Mori με 10-4 στα σημεία. Από εκεί και πέρα ακολούθησε η μεγάλη νίκη απέναντι στη Patimat Bagomedova (Αζερμπαϊτζάν) με τεχνική πτώση!

Στα ημιτελικά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αντιμετώπισε μια πολύ δυνατή αθλήτρια, τη Ρουμάνα Ana Maria Paval. Η αναμέτρηση ήταν παράσταση για ένα ρόλο με την Πρεβολαράκη να είναι το «αφεντικό» επιβάλλοντας το δικό της ρυθμό παίρνοντας τη νίκη με 12-1 στα σημεία!

Στον τελικό βρέθηκε αντιμέτωπη με τη Ρωσίδα Maria Gurova, η οποία με τη σειρά της είχε αποκλείσει στον ημιτελικό την Natalia Budu από τη Μολδαβία με 5-0. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός με την Πρεβολαράκη να παίρνει το προβάδισμα με 2-1 50 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του τελικού!

Ωστόσο, η Ρωσίδα απάντησε με δύο γρήγορες λαβές στο πόδι κι ένα σήκωμα από τη μέση με αποτέλεσμα να κατακτήσει τη νίκη, αλλά και τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην καριέρα της με 6-2 στα σημεία.

«Μπήκα στον τελικό με καλή διάθεση. Ένοιωθα καλά όμως ήξερα ότι απέναντί μου είχα μια έμπειρη αθλήτρια», δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας η 22χρονη αθλήτρια.  «Μπήκα στο ρυθμό της και δυστυχώς παρασύρθηκα, με αποτέλεσμα να έρθει αυτή η ήττα.

Δεν στεναχωριέμαι όμως, γιατί παρά τα προβλήματα υγείας που είχα, κατάφερα να είμαι παρούσα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Με τη βοήθεια και του φυσιοθεραπευτή μου, του Παναγιώτη Βεκρή, μπόρεσα να έρθω στην Φινλανδία και να πάρω αυτό το μετάλλιο.Τώρα το μόνο που χρειάζομαι είναι ξεκούραση.

Αφιερώνω αυτό το μετάλλιο στην Ελλάδα και ας πληγώνει τόσο πολύ τους αθλητές της. Νοιώθουμε μόνοι και ειδικά μετά τα όσα εξήγγειλε η Πολιτεία, θα μείνουμε ακόμη πιο πολύ στο περιθώριο. Όλοι θέλουν τα μετάλλια, όμως κανείς δεν είναι σε θέση να τα επιβραβεύσει.

Η ελληνική πάλη και ο ελληνικός αθλητισμός πρέπει και αξίζει να είναι σε περίοπτη θέση μέσα στην κοινωνία. Η Πολιτεία δεν πρέπει να μας εγκαταλείψει. Έστω και αυτή τη στιγμή, πρέπει να δείξει ότι σέβεται τον καθημερινό μας αγώνα. Δεν είμαστε τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού»