Πάλη – Δεύτερος στον κόσμο ο Γιώργος Πιλίδης

Φωτογραφία: Alizera Akbari

Μετά το ψηλότερο σκαλί στο πρωτάθλημα Ευρώπης τον περασμένο Ιούλιο στη Στοκχόλμη, ο Γιώργος Πιλίδης βρέθηκε στο βάθρο και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Τιφλίδα. Ο Έλληνας πρωταθλητής που ήθελε όσο τίποτα άλλο το χρυσό μετάλλιο, κάτι που φάνηκε από το ξέσπασμά του σε λυγμούς μετά το τέλος του τελικού, πραγματοποίησε μια εξαιρετική πορεία επικρατώντας απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους. Πρώτη πρόκληση για τον Πιλίδη ήταν ο Βούλγαρος Alish Gyoksel Alish, με τον Έλληνα πρωταθλητή να επικρατεί με τεχνική πτώση (10-0).

Από τη στιγμή που ο Πιλίδης είχε βρει ρυθμό ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί από τους αντιπάλους του. Αυτό έγινε σαφές και στην αναμέτρηση απέναντι στον Arsen Harutyunyan τον οποίον και κέρδισε με 12-5 στα σημεία.

Στον ημιτελικό ο Πιλίδης έκανε ίσως τον καλύτερο αγώνα του στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα επικρατώντας του Καζάκου Abzal Okenov με 11-7 παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό.

Εκεί αντιμετώπισε τον Ουκρανό Andrii Dzhelep. Ο Dzhelep προηγήθηκε γρήγορα με 2-0, με τον Πιλίδη να απαντάει άμεσα ισοφαρίζοντας σε 2-2, αλλά τον Ουκρανό να παίρνει τη νίκη με 3-2 και τον Έλληνα πρωταθλητή Ευρώπης να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν ο Καζάκος Okenov και ο Ινδός Ravinder.