Πάλη – Έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα ο Besik Kudukhov!

Τρεις μέρες πριν το νέο έτος ο Παγκόσμιος αθλητισμός δέχθηκε ένα μεγάλο πλήγμα. Αυτό δεν είναι άλλο από τον τραγικό θάνατο του Besik Kudukhov ο οποίος, σήμερα το πρωί,  άφησε την τελευταία του πνοή στον αυτοκινητόδρομο του Armavir!

Ο Ρώσος παλαιστής κατευθυνόταν οδικώς από το Vladikavkaz στο Krasnodar όπου  το αυτοκίνητό του συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγό. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και ο θάνατος του Kudukhov ακαριαίος. Ήταν μόλις 27 ετών…

«Ο Besik Kudukhov θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας», τονίζει μέρος της ανακοίνωσης της Ρώσικης Ομοσπονδίας. «Ο θάνατος του Besik είναι μια τεράστια απώλεια όχι μόνο για τον ρωσικό, αλλά και για τον παγκόσμιο αθλητισμό», δήλωσε στα ρωσικά ΜΜΕ ο προπονητής του Kudukhov, Magomed Huseynov.

Αθλητές, αλλά και απλοί θαυμαστές κατέκλυσαν τα κοινωνικά δίκτυα εκφράζοντας τη θλίψη τους για το τραγικό γεγονός.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Kudukhov θα ήταν ένας από τους λαμπαδηδρόμους για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Sochi, ο οποίος θα έτρεχε στην πόλη του (Krasnodar) στις 4 Φεβρουαρίου, τρεις μέρες πριν από την τελετή έναρξης.

Το παλμαρέ του έχει τα πάντα. Παγκόσμια πρωταθλήματα, Ολυμπιακά μετάλλια, αλλά και ευρωπαϊκά χρυσά μετάλλια. Ο πρώτος παγκόσμιος τίτλος ήρθε το 2007 στο Baku στην κατηγορία των 55 κιλών. Την ίδια χρονιά ο Kudukhov κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Σόφια.

Ένα χρόνο αργότερα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου και πάλι στην κατηγορία των 55 κιλών, την οποία άλλαξε το 2009.

Μπορεί να άλλαξε κατηγορία, αλλά όχι και…συνήθειες. Κατέκτησε και πάλι το χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση που έγινε στο Herning στη Δανία. Το 2010 στη Μόσχα, ο Ρώσος αθλητής της ελεύθερης πάλης διατήρησε τα κεκτημένα κατακτώντας το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο.

Τον επόμενο χρόνο ήταν η σειρά της Κωνσταντινούπολης για να «υποκλιθεί» σε αυτόν τον μεγάλο αθλητή. Ο Kudukhov φόρεσε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο στο λαιμό του, φτάνοντας τα τέσσερα, ενώ στο μεγάλο στοίχημα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έφτασε μια ανάσα από το πρώτο σκαλί του βάθρου όμως αυτό δεν έγινε χάνοντας στον τελικό και μένοντας με το ασημένιο μετάλλιο.