Ο Phil Taylor ήταν ο μεγάλος νικητής του Sydney Masters

Είναι το νούμερο ένα στον κόσμο και δεν σταματάει να το δείχνει σε όποια διοργάνωση και αν συμμετέχει. Επαγγελματίας από το 1988, με 14 παγκόσμια πρωταθλήματα στην πλάτη, με άλλα τόσα World Matchplay, με 10 World Grand Prix στο παλμαρέ του, με 4 Grand Slam και άλλα πολλά που δύσκολα θα μπορέσει κανείς να τα ξεπεράσει.

Αυτός ο πρόλογος δεν ήταν για άλλον παρά μόνο για τον Phil-The Power-Taylor ο οποίος σε ηλικία 53 ετών κατάφερε να κατακτήσει μια ακόμα σημαντική διοργάνωση. Στον τελικό του Sydney Masters έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση κόντρα στον, όπως όλοι λένε, συνεχιστή του Michael van Gerwen επικρατώντας με το εμφατικό 10-3!

Ανάποδο ξεκίνημα…

Αν και ο Taylor μας έχει συνηθίσει να ανεβάζει ρυθμούς μετά από τις πρώτες 3-4 παρτίδες στον τελικό μπήκε από την αρχή επιθετικά για να «καθαρίσει» γρήγορα τον αγώνα. Προηγήθηκε με 4-0, ενώ από την πρώτη κιόλας παρτίδα έκανε το break κλείνοντας από τους 82 πόντους, την ίδια ώρα που ο van Gerwen είχε μένει στους 174. Στη δεύτερη παρτίδα ο Ολλανδός είχε την  ευκαιρία του για το break to break κάνοντας checkout από 95, χάνοντας το διπλό 16 στο τέλος, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Taylor να κλείσει με ένα εύκολο διπλό 8 κάνοντας το 2-0.

Και στην τρίτη παρτίδα ο van Gerwen απέτυχε να κλείσει από 121, με τον Άγγλο να κάνει το 3-0 με checkout στο διπλό 8. Εύκολη υπόθεση ήταν για τον Taylor και η τέταρτη παρτίδα με τον van Gerwen να μην εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες του.

Δεν έγινε το ίδιο και στις δύο επόμενες παρτίδες με τον «Mighty Mike» να μπαίνει και πάλι στο παιχνίδι μειώνοντας σε 4-2. Στην έβδομη παρτίδα ο Taylor ξεκίνησε με 140 και ένα maximum, όμως η παρτίδα ουσιαστικά χάθηκε από τον van Gerwen ο οποίος δεν μπόρεσε να κλείσει από 36 και ο Taylor δεν είχε πρόβλημα να φτάσει στο 5-2.

Οι τέσσερις επόμενες παρτίδες κατακτήθηκαν από τον «The Power» ο οποίος ουσιαστικά έδινε τέλος στο παιχνίδι καθώς ο van Gerwen δεν μπορούσε να πλησιάσει. Μπορεί να μείωσε σε 9-3 κάνοντας το μεγαλύτερο κλείσιμο του στο παιχνίδι από 81, όμως το καλύτερο το άφησε ο Taylor για το τέλος καθώς έκανε ένα απίστευτο checkout από 134 δίνοντας πανηγυρικό τόνο στη μεγάλη του νίκη με συνολικό σκορ 10-3.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος» θα πει μετά το τέλος του τελικού ο Taylor. «Στον τελικό αισθανόμουν πολύ άνετα αν και ο αγώνας ήταν δύσκολος. Πιστεύω ότι ο Michael (van Gerwen) έχασε πολύ από την ενέργεια του στον ημιτελικό κόντρα στον Lewis καθώς η αναμέτρησή τους ήταν συναρπαστική. Ωστόσο είναι ένας φανταστικός παίκτης και χαίρομαι να παίζω μαζί του γιατί μπορώ και βελτιώνω το παιχνίδι μου».

Από την πλευρά του ο Michael van Gerwen δήλωσε για το παιχνίδι του τελικού

«Ο Phil έπαιξε πολύ καλά και άξιζε να πάρει τη νίκη. Από την πλευρά μου είμαι λιγάκι απογοητευμένος καθώς δεν μπόρεσα να επαναλάβω την πολύ καλή εμφάνιση που είχα στον ημιτελικό απέναντι στον Lewis».

Να σημειώσουμε ότι στα ημιτελικά ο Taylor αντιμετώπισε τον Αυστραλό Simon Whtilock τον οποίο και κέρδισε με 10-6, ενώ στον δεύτερο ημιτελικό ο van Gerwen έφτασε σε μια δύσκολη νίκη κόντρα στον Άγγλο Adrian Lewis με 10-7.