Ο Jean-Christophe Rolland νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας

Ο Jean-Christophe Rolland θα είναι ο νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας (FISA) μετά από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Chungju της Κορέας στην οποία και φιλοξενήθηκε πρόσφατα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο 45χρνος Γάλλος έλαβε 117 ψήφους, από τους 179 συνολικά, με τους συνυποψήφιους John Boultbee (Αυστραλία) και Tricia Smith (Καναδάς) να λαμβάνουν 50 και 12 ψήφους αντίστοιχα. Ωστόσο, μπορεί η Tricia Smith να μην κατάφερε να εκλεγεί πρόεδρος, όμως με 98 ψήφους, από τους συνολικά 198, εξελέγη αντιπρόεδρος παίρνοντας τη θέση της Αμερικανίδας Anita DeFrantz.

Ποιος είναι ο Jean-Christophe Rolland

Χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2000, ενώ είχε προηγηθεί το χάλκινο στους Ολυμπιακούς του 1996, δύο χρυσά σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και συνολικά πέντε μετάλλια. Ο Jean-Christophe Rolland είναι σαφώς ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για μια τόσο μεγάλη θέση. Άνθρωπος της κωπηλασίας, πρώην κωπηλάτης με πολλές διακρίσεις. Επίσης από το 1994 μπήκε στην Επιτροπή Αθλητών της FISA, ενώ διετέλεσε πρόεδρός της από το 2002 μέχρι το 2011.

Ο νέος πρόεδρος θα αναλάβει τα καθήκοντά του από τον Ιούλιο του 2014 όπου και θα παραλάβει την προεδρία από τον νυν πρόεδρο Denis Oswald ο οποίος διατελεί πρόεδρος της  FISA από το 1989!