Ο Jason Dufner ήταν ο μεγάλος νικητής του PGA Championship

Σε «θρίλερ» για γερά νεύρα εξελίχθηκε ο τελευταίος γύρος του PGA Championship που ολοκληρώθηκε στο Oak Hill Country της Νέας Υόρκης. Μεγάλος νικητής ο Αμερικανός Jason Dufner, ο οποίος κατέκτησε για πρώτη φορά τίτλο major championship στην καριέρα του και παράλληλα έγινε ο 18ος διαφορετικός παίκτης που κατακτά το συγκεκριμένο τουρνουά.

Η «αυτοκτονία» του Furyk!

Ο Dufner μετά την ολοκλήρωση του τρίτου γύρου είχε τερματίσει δεύτερος κάτι που σήμαινε ότι θα χτύπαγε πριν τον Jim Furyk. Το παιχνίδι του 36χρονου ήταν εξαιρετικό και πολλές φορές «άγγιξε» το eagle, αλλά και το birdie, ωστόσο στον τελευταίο γύρο σημείωσε μόλις τέσσερα birdies.

Τα δύο συνεχόμενα στις τρύπες 4 και 5, ακολούθησε ένα ακόμα στην 8, ενώ το τελευταίο του birdie στον αγώνα ήταν στην 16. Και φτάνουμε στις τελευταίες δύο τρύπες όπου έκανε δύο bogeys κάτι που τον άφηνε εκτός τίτλου.

Όμως το «δώρο» αυτό δεν το εκμεταλλεύτηκε ο Jim Furyk ο οποίος έκανε κι αυτός δύο bogeys στις τελευταίες τρύπες με αποτέλεσμα να χάσει τον τίτλο, καθώς σε όλο τον τέταρτο γύρο έκανε μόλις δύο birdies, αλλά και ένα bogey στην τρύπα 9.

«Αυτό που χρειαζόμουν στον τελευταίο γύρο ήταν να παίξω συντηρητικά να κάνω αρκετά pars και να διατηρήσω την πίεση στον Jason και που όμως δεν έκανα», είπε ο Jim Furyk. Όσο για τα δύο bogeys στις τελευταίες δύο προσπάθειες τόνισε ότι: «Αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω θα προσπαθούσα να κάνω par τόσο στην 17 όσο και στην 18».

Τελικά ο Dufner με 2 κάτω του par (68) και συνολικά 270 strokes, κατάφερε να βγει νικητής, αφού ο Furyk στον τελευταία γύρο έκανε 1 πάνω του par (71) και με 272 strokes πήρε την δεύτερη θέση.

«Δεν πίστευα ότι αυτό συνέβαινε σε μένα» δήλωσε ανακουφισμένος μετά το τέλος του γύρου ο Dufner. «Στις τελευταίες δύο τρύπες ήμουν αρκετά άτυχος. Θα προτιμούσα να είχε κλείσει το γύρο χωρίς bogey, αλλά είμαι ικανοποιημένος που τελικά πέτυχα το στόχο μου. Ο τίτλος αυτός είναι ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου».

Σταθεροί οι Σουηδοί…

Όπως και στον τρίτο γύρο έτσι και στον τέταρτο οι Σουηδοί Hernik Stenson και Jonas Blixt παρέμειναν στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα κάνοντας ένα συντηρητικό φινάλε. Και οι δύο ολοκλήρωσαν τις προσπάθειες τους με par (70) με τον Stenson να έχει συνολικά 273 strokes και τον Blixton 274.

Ο Piercy την καλύτερη επίδοση

Αμέσως πιο κάτω στον πίνακα ακολούθησε ο Αμερικανός Scott Piercy ο οποίος έκανε έναν εξαιρετικό γύρο έχοντας 5 κάτω του par (65). Ο Piercy αν και στην δεύτερη μόλις τρύπα έκανε bogey, στη συνέχεια βρήκε έναν εκπληκτικό ρυθμό και μέχρι την 9 είχε προλάβει να κάνει πέντε birdies!

Τα εξαιρετικά χτυπήματά του συνεχίστηκαν κάνοντας άλλα δύο birdies στις 11 και 13, ενώ δυσκολεύτηκε στην 15 που έκανε το δεύτερο bogey της ημέρας. Στην αμέσως επόμενη τρύπα έκανε το όγδοο birdie του γύρου, για να ολοκληρώσει με ένα ακόμα bogey στην 18 καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση κάνοντας ένα τεράστιο άλμα 16 θέσεων!

Στην 8η θέση ο McIlroy

Παρά την πολύ καλή προσπάθεια του στον τρίτο γύρο ο κάτοχος του περσινού PGA Championship Rory McIlroy δεν κατάφερε να παραμείνει στην 7η θέση, καθώς στην 7 έκανε double bogey, ενώ προτίμησε ένα πιο συντηρητικό παίξιμο κάνοντας αρκετά pars, για να ολοκληρώσει με ένα bogey και δύο pars στις τελευταίες τρεις τρύπες κλείνοντας τον τέταρτο γύρο με par (70) και συνολικά 277 strokes καταλαμβάνοντας την 8η θέση.

Απογοητευτικό φινάλε για τον Woods…

Όσο για τον τέσσερις φορές νικητή στο συγκεκριμένο τουρνουά Tiger Woods, ο τελευταίος γύρος έκλεισε με par δείχνοντας ότι ο Αμερικανός δεν μπόρεσε να βρει ποτέ ρυθμό. Pars μέχρι την 7, bogey και double bogey στις 8 και 9 και λίγο καλύτερος στο φινάλε με τρία birdies (12, 14, 15), αλλά έκλεισε με το δεύτερο par στη διοργάνωση και με 284 strokes κατέλαβε την 40η θέση.

Δείτε τα highlights του τέταρτου και τελευταίου γύρου