Ο επικίνδυνος τραυματισμός του George Parros

Μπορεί οι Toronto Maple Leafs να επικράτησαν στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν (και το πιο σημαντικό) για το NHL, ωστόσο ο άσχημος τραυματισμός του παίκτη των Canadiens, George Parros επισκίασε-και όπως ήταν λογικό-επηρέασε τους παίκτες και των δύο ομάδων μέχρι το τέλος του αγώνα.

Όλα ξεκίνησαν 2:34 μετά από την έναρξη της τρίτης περιόδου, όταν Parros και Orr (παίκτης των Toronto) πιάστηκαν στα χέρια με αποτέλεσμα ο τελευταίος να τον τραβήξει από τη φανέλα ρίχνοντας τον στο έδαφος.

Το πέσιμο του επιθετικού των Montreal ήταν «άτσαλος» καθώς…προσγειώθηκε με το σαγόνι πάνω στον πάγο, όπου και έμεινε ακίνητος για λίγη ώρα. Το ιατρικό τιμ των Canadiens μπήκε αμέσως στον αγωνιστικό χώρο, το οποίο συνέφερε τον άτυχο παίκτη. «Ήταν απλώς μια άσχημη στιγμή. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται συχνά», δήλωσε ο προπονητής των Candiens Michel Therrien. «Το καλό νέο ήταν ότι, βρήκε αμέσως τις αισθήσεις του και συνήλθε σχετικά γρήγορα».

«Ήταν τρομακτικό», θα πει ο Colton Orr. «Τον είδα να πέφτει με άσχημο τρόπο και φοβήθηκα πολύ, ακόμα και για τη ζωή του».

Ο Parros μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις όπου διαπιστώθηκε διάσειση, ωστόσο το θετικό ήταν ότι πριν ακόμα αποχωρήσει από το γήπεδο είχε των πλήρη έλεγχο των κινήσεών του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κάτι παρόμοιο είχε γίνει και το 2011 και μάλιστα με τους ίδιους πρωταγωνιστές, αλλά με αλλαγή ρόλων! Τότε ήταν ο George Parros (ως παίκτης των Anaheim Ducks) που είχε ρίξει στο έδαφος, με άσχημο τρόπο, τον Colton Orr, με τον παίκτη των Maple Leafs να μένει εκτός αγωνιστικών χώρων για αρκετούς μήνες!