Ο Αλέξης Κωστάλας στο OTHER SPORTS NEWS!

Η πόλη Nice και συγκεκριμένα  το Palais des Expositions, άνοιξαν τις πόρτες τους για να υποδεχθούν τους καλύτερους αθλητές και τις καλύτερες αθλήτριες του κόσμου, στο καλλιτεχνικό πατινάζ, όπου θα διεξαχθεί το  Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο οποίο  αναμένεται να συμμετάσχουν 216 αθλητές από 55 χώρες.

Στους άνδρες ένα από τα μεγάλα φαβορί είναι ο Καναδός  Patrick Chan ο οποίος πέρσι στη Ρωσία είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο το δεύτερο μετά από αυτό που κέρδισε στην πατρίδα του το 2009 (Vancouver). Προέρχεται, επίσης, από τη νίκη στον τελικό του grand prix της ISU, αλλά και το χρυσό στο πρωτάθλημα των τεσσάρων ηπείρων που διεξήχθη στο Colorado πριν από μερικές εβδομάδες.

Η καλύτερη του επίδοση φέτος είναι 273,94 βαθμοί. Ο Ιάπωνας Daisuke Takahasi ήταν πρωταθλητής κόσμου του 2010 στο πρωτάθλημα των τεσσάρων ηπείρων πήρε το αργυρό μετάλλιο, αργυρό και στο grand prix και φυσικά είναι ένας από τους αθλητές που διεκδικούν μία από τις τρεις πρώτες θέσεις. Η καλύτερη φετινή επίδοση του Takahasi είναι 259,75. Υπάρχει ακόμα ένα πολύ καλός αθλητής από την Ιαπωνία-η Ιαπωνία εμφανίζεται αρκετά δυνατή-ο Takahiko Kozuka ο οποίος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μόσχας το 2011.

Από την πλευρά των Ευρωπαίων έχουμε τη συμμετοχή του Ισπανού Javier Fernadez ο οποίος κατέλαβε την τρίτη θέση στον τελικό του grand prix και την έκτη στο Ευρωπαϊκό του Sheffield, το Γάλλο Brian Joubert o ο οποίος είναι πολύ έμπειρος σε παγκόσμια πρωταθλήματα, έχοντας κατακτήσει ένα χρυσό (Tokyo 2007), δύο ασημένια (Calgary 2006, Gothenburg 2008) και δύο χάλκινα (Los Angeles 2009, Turin 2010), αλλά τελευταία δεν τα πάει και πολύ καλά (8ος στο Ευρωπαϊκό), το Ρώσο Artur Gachinski που πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο του 2011 και το αργυρό στο φετινό Ευρωπαϊκό και αναμένουμε να δούμε πως θα τα πάει σε αυτή τη διοργάνωση. Επίσης ο Γάλλος και τρίτος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Florent Amodio είναι μεν ένας καλός αθλητής, ωστόσο δύσκολα θα καταφέρει να διεκδικήσει μετάλλιο.

Η Ιαπωνία ξεχωρίζει και στις γυναίκες με την Mao Asada είναι δύο φορές πρωταθλήτρια κόσμου (Gothenburg 2008, Turin 2010), ενώ κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο πρωτάθλημα των τεσσάρων ηπείρων με την καλύτερη φετινή της επίδοση να είναι 188,62 βαθμοί, αλλά και η Ιταλίδα Carolina Kostner, τρεις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης με την καλύτερη επίδοση φέτος να είναι 187,48 βαθμοί. Μία πολύ δυνατή αθλήτρια που κέρδισε το πρωτάθλημα το τεσσάρων ηπείρων είναι η Ashley Wagner (ΗΠΑ) η οποία έχει επίδοση φέτος 192,41. Επίσης θέση στο βάθρο θα διεκδικήσει  η Akiko Suzuki (Ιαπωνία), η οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο grand prix, η  Alissa Czisny (ΗΠΑ) και η Alena Leonova (Ρωσία).

Αμφίρροπα ζευγάρια…

Στα ζευγάρια αναμένεται να έχουμε ένα δυνατό συναγωνισμό μεταξύ των Aliona Savchenko/Robin Szolkowy (Γερμανία) και των Tatiana Volosozhar/Maxim Trankov (Ρωσία), δύο ζευγάρια που μας έχουν συνηθίσει σε αναμετρήσεις με μεγάλο σασπένς, όπως ακριβώς έγινε και τον περασμένο Δεκέμβριο στον τελικό του grand prix με το ζευγάρι Savchenko/Szolkowy να παίρνει το χρυσό μετάλλιο με διαφορά μόλις 0,18 βαθμούς!

Θυμίζω ότι και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2011 οι Γερμανοί είχαν καταλάβει την πρώτη θέση με το ζευγάρι Volosozar/Trankov να έρχεται δεύτερο. Πολύ δυνατό ζευγάρι είναι και αυτό της Κίνας Qing Pang/Jian Tong το οποίο έχει κατακτήσει δύο φορές το χρυσό μετάλλιο (Calgary 2006, Turin 2010), ενώ πέρσι κατέλαβαν την τρίτη θέση. Θεωρώ ότι είναι πολύ ικανό ζευγάρι και γιατί όχι να καταφέρουν να πάρουν ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο. Πολύ καλή παρουσία αναμένεται να έχουν και οι Vera Bazarova/Yuri Larionov οι οποίοι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πήραν το αργυρό μετάλλιο.

Χορός για δύο…

Στο χορό το παιχνίδι θα παιχτεί ανάμεσα στους Tessa Virtue/Scott Moir (Καναδάς), που κέρδισαν το πρωτάθλημα των τεσσάρων ηπείρων, αλλά και το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο του 2011 στη Ρωσία και στους  Meryl Davis/Charlie White (ΗΠΑ) που κέρδισαν τον τελικό του grand prix, αλλά και το χρυσό μετάλλιο του περσινού Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Για το ζευγάρι από τον Καναδά η καλύτερη φετινή επίδοση είναι 183,34 βαθμοί, ενώ για τους Αμερικάνους η καλύτέρη επίδοση είναι 188,55 βαθμοί. Από εκεί και πέρα θέση στο βάθρο διεκδικούν οι , δύο φορές πρωταθλητές Ευρώπης,  Nathalie Pechalat/Fabien Bourzat (Γαλλία), επίσης οι, ασημένιοι πρωταθλητές στο Ευρωπαϊκό, Ekatarina Borbova και Dmitri Soloviev (Ρωσία), όπως και οι Elena Ilinykh/Nikita Katsalapov (Ρωσία) που κατέκτησαν το χάλκινο στην ίδια διοργάνωση.