Ορειβασία – IFSC World Cup (L): Ασταμάτητη η Garnbret

Briancon, Γαλλία— Η 17χρονη από τη Σλοβενία πραγματοποίησε μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση συμπληρώνοντας τρεις συνεχόμενες νίκες στο παγκόσμιο κύπελλο αγωνιστικής αναρρίχησης. Η Σλοβένα ήταν εντυπωσιακή στον ημιτελικό και έχοντας το απόλυτο (Top) πέρασε εύκολα στον τελικό. Εκεί με 43 πιασίματα δεν είχε κανένα πρόβλημα για να κατακτήσει ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση.

Για το ασημένιο μετάλλιο έγινε πραγματική μάχη, καθώς παρακολουθήσαμε τον αυστριακό «εμφύλιο» με την Jessica Pilz να κερδίζει στα…σημεία την Magdalena Rock. Και οι δύο αθλήτριες ολοκλήρωσαν τον τελικό με 38+ πιασίματα, όμως η καλύτερη επίδοση της Pilz στον ημιτελικό της χάρισε και την δεύτερη θέση. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Jain Kim (35+), Helene Janicot (33+) και Mathilde Becerra (32+).

Επέστρεψε στις νίκες ο Skofic

O Σλοβένος μετά από τη μέτρια εμφάνισή του την περασμένη εβδομάδα στο παγκόσμιο κύπελλο του Villars (Ελβετία) όπου και κατέλαβε την 12η θέση, επανήλθε στις νίκες καθώς με επίδοση 37+ κέρδισε στον συναρπαστικό τελικό τον Γάλλο Romain Desgranges (37). Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον Καναδό και νικητή στο Villars, Sean MacColl με 35+ πιασίματα ενώ την τριάδα ακολούθησαν οι Gautier Supper (34), Masahiro Higuchi (24+) και Sascha Lehmann (24).