Ορειβασία –

Με στόχο τα ημιτελικά

Ορειβασία: Εφικτός ο στόχος να βρεθούν οι αθλητές μας στους 26 καλύτερους του κόσμου!

Ξεκινάει αύριο στο Imst της Αυστρίας το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων αγωνιστικής αναρρίχησης με την συμμετοχή 50 χωρών και 650 αθλητών και αθλητριών! Η ελληνική αποστολή απαρτίζεται από 3 αθλητές, τους Λάμπρο Ανέστη, Θέμο Δρίβα και την Μυρτώ Πεταλίδου. 

Τα παιδιά έκαναν σκληρή προετοιμασία η οποία ολοκληρώθηκε στην Λαγκάδα του Ταϋγέτου, υπό την επίβλεψη φυσικά του έμπειρου προπονητή Λάζαρου Μποτέλη, αλλά και του Έφορου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορεβασίας-Αναρρίχησης Ανέστη Λουκά. 

Το OSN επικοινώνησε με την ελληνική αποστολή λίγο πριν την αναχώρηση της για την Αυστρία και μίλησε τόσο με τον έφορο Ανέστη Λουκά, όσο και με τους έλληνες αθλητές. «Στόχος είναι να περάσουμε στα ημιτελικά. Πιστεύω βάσει προετοιμασίας, αλλά και επιπέδου, είναι ένας ρεαλιστικός στόχος», τόνισε ο κύριος Λουκάς, ενώ υπογράμμισε ότι τα πράγματα μπορεί να ήταν και διαφορετικά αν υπήρχε στη χώρα μας μια πίστα ευρωπαϊκών προδιαγραφών προκειμένου τα παιδιά να έχουν μια καλύτερη εικόνα. 

Στα ίδια μήκη κύματος ήταν και οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών με τον Θέμο Δρίβα να δηλώνει έτοιμος «Είναι  η δεύτερη φορά που μετέχω σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα και το άγχος είναι πλέον λιγότερο. Παρά τις δυσκολίες τα πήγαμε αρκετά καλά στην προετοιμασία και πιστεύω ότι θα φανούμε έτοιμοι για τη διοργάνωση». Ο αθλητής του ΕΟΣ Βόλου δήλωσε αισιόδοξος για την υλοποίηση του στόχου τονίζοντας παράλληλα ότι θα είναι μια μεγάλη επιτυχία. 

Το συγκεκριμένο τουρνουά ωστόσο, έχει μια μεγάλη ιδιαιτερότητα για τον Λάμπρο Ανέστη ο οποίος θα λάβει μέρος σε αυτή την κατηγορία (γεννημένοι 1994-95) για τελευταία φορά και φυσικά θέλει να κλείσει με μια μεγάλη επιτυχία. «Άγχος υπάρχει, αλλά είναι κάτι που πιστεύω να ξεπεραστεί. Αυτό που με προβληματίζει είναι το γεγονός ότι από τους 85 αθλητές θα περάσουν μόνο 26 στα ημιτελικά. Ωστόσο θεωρώ ότι θα είμαστε μέσα σε αυτούς».

 Αρκετά αισιόδοξη φάνηκε και η Μυρτώ Πεταλίδου η οποία δήλωσε ότι η προετοιμασία ήταν η καλύτερη δυνατή, ενώ  τόνισε ότι το επίπεδο στο εξωτερικό είναι πολύ υψηλό. «Κάναμε την καλύτερη προετοιμασία που μπορούσαμε. Είμαι αρκετά ικανοποιημένη και αισιόδοξη για την επίτευξη του στόχου μας που δεν είναι άλλο από την πρόκριση στα ημιτελικά της Παρασκευής. Σίγουρα το επίπεδο στο εξωτερικό είναι πολύ μεγάλο, όμως έχουμε προετοιμαστεί αρκετά καλά. Δεν υπάρχει κανένα άγχος, σε μένα προσωπικά, καθώς είναι η τρίτη φορά που συμμετέχω σε μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση και πλέον μπορώ κα βλέπω πιο καθαρά». 

Να θυμίσουμε ότι η αγωνιστική αναρρίχηση περιλαμβάνει τρία αγωνίσματα, το αγώνισμα της δυσκολίας (όπου θα αγωνιστούν οι έλληνες αθλητές) και την ταχύτητα. Στη διοργάνωση συμμετέχουν οι μεγαλύτερες δυνάμεις στο χώρο όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Αυστρία, αλλά και η ανερχόμενες δυνάμεις Ρωσία και ΗΠΑ. 

Τα προημιτελικά στο αγώνισμα της δυσκολίας θα διεξαχθούν αύριο Πέμπτη με τη συμμετοχή 85 αθλητών, από τους οποίους θα περάσουν οι 26 στα ημιτελικά της Παρασκευής για να γίνουν 8 στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Το OSN πάντα κοντά στις μεγάλες διοργανώσεις θα μεταδώσει με live streaming τις προσπάθειες των παιδιών στα οποία εύχεται καλή επιτυχία!