Ορειβασία – Ανοίγει ξανά το Caminito del Rey

Κομμάτι του φημισμένου περάσματος είχε κλείσει για λόγους ασφαλείας το 2001, όταν πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε διαδοχικά ατυχήματα, με τις επισκευές που πραγματοποιήθηκαν στα μονοπάτια να τα καθιστούν και πάλι προσβάσιμα.

Οι τοπικές Αρχές της Ανδαλουσίας χρηματοδότησαν τα έργα στο «μικρό μονοπάτι του βασιλιά», το οποίο έχει μήκος 3 χιλιόμετρα, πλάτος μόλις ένα μέτρο και βρίσκεται κοντά στην πόλη Malaga, στο νότο της Ισπανίας.

Με το πέρασμα των χρόνων, το «Caminito del Rey», το οποίο βρίσκεται σε ύψος 100 μέτρων πάνω από το έδαφος, έγινε δημοφιλές, με τους πλέον ριψοκίνδυνους ορειβάτες να το επισκέπτονται συχνά.

Το πέρασμα κατασκευάστηκε το 1905, προκειμένου να μεταφέρουν υλικά οι εργαζόμενοι δύο υδροηλεκτρικών σταθμών που βρίσκονται στην περιοχή, και το 1921 πήρε το όνομα «μικρό μονοπάτι του βασιλιά», όταν ο Alfonso XIII πέρασε από εκεί για να εγκαινιάσει ένα παρακείμενο φράγμα. Το ανακαινισμένο μονοπάτι άνοιξε για το κοινό στις 28 Μαρτίου και είναι αρκετά πιο ασφαλές, σε σχέση με το παρελθόν.