Ξιφασκία – FECH 2015: Την Παρασκευή (05.06) η πρεμιέρα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Το εντυπωσιακό Montreux θα φιλοξενήσει στο διάστημα 5-11 Ιουνίου το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ξιφασκίας. Αυτή είναι η μόλις δεύτερη φορά που η Ελβετία φιλοξενεί μια μεγάλη διοργάνωση μετά από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1998 στο Le Chaux-de-Fonds.

Τα καλύτερα σπαθιά της Ευρώπης θα βρεθούν στην ελβετική πόλη με την Ελλάδα φυσικά να μην απουσιάζει από το μεγάλο ραντεβού. Η μεγαλύτερη εκπροσώπηση από ελληνικής πλευράς θα είναι στο όπλο της Σπάθης με την Βασιλική Βουγιούκα, την Μαρίνα Παΐζη και τον Γιώργο Τσουρούτα να περιλαμβάνονται στην ελληνική αποστολή, ενώ η μοναδική ελληνική συμμετοχή στο ξίφος ασκήσεως θα είναι αυτή του πρωταθλητή Ελλάδος, Νίκου Κοντοχριστόπουλου.

Την Πέμπτη (04.06), θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των pools, ενώ η πρεμιέρα γίνει την Παρασκευή (05.06) με την προκριματική φάση στο ξίφος ασκήσεως με τη συμμετοχή 72 ξιφομάχων, αλλά και τη φάση των «64». Αμέσως μετά την πρώτη φάση θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των αγώνων, με την οποία θα ολοκληρωθεί η πρώτη ημέρα των αγώνων.