Ξιφασκία – Παγκόσμιας εμβέλειας το Grand Prix Series

Το Grand Prix series που δημιουργήθηκε από τη FIE αποτελείται από 9 υψηλού επιπέδου τουρνουά που διεξάγονται σε τρεις ηπείρους, με 3 τουρνουά στην Ευρώπη, 3 στην Αμερική και ισάριθμα στην Ασία. Το νέο πρόγραμμα, το οποίο συμφωνήθηκε από την εκτελεστική επιτροπή της παγκόσμιας αρχής του αθλήματος, περιλαμβάνει 3 αγωνίσματα σε σπάθη, ξίφος ασκήσεως και το ξίφος μονομαχίας σε 9 πόλεις στον κόσμο.

Η σειρά των αγώνων άρχισε τον περασμένο Νοέμβριο και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο.

Οι αγώνες του ξίφους ασκήσεως άρχισαν στην ιταλική πόλη του Τορίνο το Νοέμβριο και θα ακολουθήσουν οι αγώνες στην πρωτεύουσα της Κούβας, την Αβάνα, στις 14 και 15 Μαρτίου πριν την Shanghai της Κίνας στις 16 και 17 Μαϊου.

Η δράση στο ξίφος μονομαχίας άρχισε στην πρωτεύουσα του Κατάρ, τη Doha, το Δεκέμβριο και θα συνεχιστεί στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, τη Βουδαπέστη, στις 21 και 22 Μαρτίου πριν το Rio de Janeiro της Βραζιλίας από τις 22 μέχρι τις 24 Μαϊου.

Τα τουρνουά της σπάθης άρχισαν στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ στις 13 και 14 Δεκεμβρίου και θα επιστρέψουν με τα τουρνουά στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, την Seoul, στις 28 και 29 Μαρτίου, με τη Μόσχα να βλέπει τη δράση μεταξύ 31 Μαϊου και 1 Ιουνίου.

Εκτός από το Grand Prix series, οι καλύτεροι αθλητές στην Ευρώπη θα βρεθούν στο Baku του Αζερμπαϊτζάν για τους φετινούς ευρωπαϊκούς αγώνες.

Συνολικά θα υπάρχουν 5 ημέρες δράσης από τις 23 μέχρι τις 27 Ιουνίου όπου περισσότεροι από 200 αθλητές θα πάρουν μέρος στα ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα ανδρών και γυναικών όπου θα απονεμηθούν 12 χρυσά μετάλλια.