Ξιφασκία – Ο τίτλος σε Α.Ο.Ξ Αιγάλεω και Ο.ΞΙ.Φλώρινας!

Με τους αγώνες του ομαδικού ολοκληρώθηκε την Κυριακή (12.01) στο Ο.Α.Κ.Α το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ξίφους ασκήσεως στις κατηγορίες Παμπαίδων και Παγκορασίδων.

Όλες οι ομάδες έβγαλαν πάθος και δυναμισμό στα παιχνίδια τους κι αυτό φάνηκε μέσα από τις συναρπαστικές αναμετρήσεις που έγιναν στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Μπορεί, το πρωτόκολλο να θέλει τις πρώτες τρεις ομάδες να ανεβαίνουν στο βάθρο, όμως όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν, απ’ όλους τους συλλόγους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κατέβαλλαν και στις δύο ημέρες που διήρκησαν οι αγώνες.

Στην κατηγορία των Παμπαίδων ο Α.Ο.Ξ Αιγάλεω στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος καθώς κατάφερε να επικρατήσει στον τελικό του Ο.ΞΙ. Φλώρινας με 26/17. Για να φτάσει μέχρι το πρώτο σκαλί του βάθρου ο Α.Ο.Ξ χρειάστηκε να επικρατήσει του Α.Λ. Μεσσαρά με 15/12, ενώ αμέσως μετά επικράτησε και του Πανελλήνιου Γ.Σ με 45/27.

Στο μεγάλο τελικό αντιμετώπισε τον Ο.ΞΙ. Φλώριανς ο οποίος με τη σειρά του είχε επικρατήσει του Οδυσσέα Χαλανδρίου με 45/26, ενώ στον ημιτελικό κέρδισε και τη Λ.Ο. Αιγάλεω με 37/22, για να χάσει από τον Α.Ο.Ξ Αιγάλεω παίρνοντας την δεύτερη θέση.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Λ.Ο Αιγάλεω η οποία αναμετρήθηκε στο μικρό τελικό με τον Πανελλήνιο Γ.Σ κερδίζοντας, σε μία συναρπαστική σειρά αγώνων, με 45/40.

Ότι δεν κατάφερε ο Ο.ΞΙ. Φλώρινας στους Παμπαίδες το πέτυχε στις Παγκορασίδες. Τα κορίτσια του Στάθη Γεροσίδερη βρέθηκαν στην πρώτη θέση επικρατώντας στον τελικό του Α.Λ. Χανίων με 45/23.

Στον πρώτο αγώνα ξεπέρασαν το εμπόδιο του Ν. Ψυχικού με 45/12, ενώ στον ημιτελικό νίκησαν και τον Ο.ΞΙ.Γ με 45/8 φτάνοντας μέχρι τον τελικό για να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο.

Οι φιναλίστ (Α.Λ. Χανίων) από την πλευρά τους έκαναν φανταστική δουλειά επικρατώντας στον πρώτο αγώνα του Ε.Γ.Σ. με 45/22, ενώ στον ημιτελικό πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση νικώντας τον Α.Ο.Ξ Αιγάλεω με 45/41 με όλες τις περισσότερες των αναμετρήσεων να εξελίσσονται σε «θρίλερ».

Ωστόσο, στον τελικό δεν τα κατάφεραν χάνοντας με 45/23 κατακτώντας τη δεύτερη θέση.

Ο Α.Ο.Ξ Αιγάλεω, μετά από την πρωτιά στους Παμπαίδες, πήραν την τρίτη θέση στις Παγκορασίδες αφού στο μικρό τελικό που προηγήθηκε του μεγάλου, επικράτησαν των κοριτσιών του Ο.ΞΙ. Γ με 45/18.

Το δεύτερο μέρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στις κατηγορίες Παμπαίδων και Κορασίδων θα διεξαχθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο και πάλι στο Ο.Α.Κ.Α (18-19.01) με το ξίφος μονομαχίας και τη σπάθη.