Ξιφασκία – Νίκος Κοντοχριστόπουλος: Στόχος της Κατερίνας το μετάλλιο

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων ξεκινάει αύριο στο Plovdiv της Βουλγαρίας. Το othersportsnews.gr επικοινώνησε, στη βουλγαρική πόλη, με τον ίσως πιο κατάλληλο άνθρωπο για να μιλήσει για τον συγκεκριμένο θεσμό.

Ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος εξάλλου, εκτός από τις αμέτρητες εγχώριες επιτυχίες και τη βράβευσή του από τον ΠΣΑΤ (2007) στους κορυφαίους αθλητές εκείνης της χρονιάς, στο παλμαρέ του περιλαμβάνονται και δύο ασημένια μετάλλια στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα της Ιταλίας (2008) και της Σλοβακίας (2010).

«Στόχος της Κατερίνας είναι το μετάλλιο», θα πει ο 21χρονος ξιφομάχος του Α.Ο.Ξ Αιγάλεω. «Αισθάνεται πολύ καλά, ειδικά και μετά το μετάλλιο που κατέκτησε στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Από εκεί πέρα τα άλλα δύο κορίτσια (Χαλδαίου-Πλιώτα) θεωρώ ότι θα δώσουν ό, τι καλύτερο μπορούν. Έχουν αγωνισθεί σε αρκετά τουρνουά, ταξιδεύουν για διάφορες διοργανώσεις εδώ και 2-3 χρόνια και πιστεύω ότι είναι έτοιμες.

Αναμφίβολα το Παγκόσμιο σε σχέση με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι πιο βατό για τους αθλητές στην αρχή κι αυτό γιατί αντιμετωπίζουν αντιπάλους από χώρες που, θεωρητικά, είναι πιο εύκολες. Φυσικά, αμέσως μετά τους ομίλους τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν πολύ. Το βασικό για έναν αθλητή σε μια τέτοια διοργάνωση είναι να τα πάει καλά στους ομίλους. Από εκεί και πέρα το πράγμα ρολάρει καλύτερα. Γενικά αισιοδοξούμε ότι τα παιδιά θα τα πάνε καλά και ευελπιστούμε και το καλύτερο».