Ξιφασκία – Με 25 συμμετοχές τα ελληνικά σπαθιά στο Παγκόσμιο U17-U20

Με μια πολυπληθή αποστολή ξεκινάει η Εθνική ομάδα ξιφασκίας για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων (U17-U20) το οποίο θα διεξαχθεί φέτος στην πόλη Plovdiv στη γειτονική Βουλγαρία.

Μία χώρα, που ελέω γειτνίασης, επιτρέπει στους Έλληνες αθλητές και τις Ελληνίδες αθλήτριες να συμμετάσχουν σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση, καθώς όπως είναι γνωστό, η ομοσπονδία στήριξε συγκεκριμένο νούμερο συμμετεχόντων ενώ ένα μεγάλο μέρος χρημάτων δόθηκαν από τους γονείς οι οποίοι συνεχίζουν να στηρίζουν ανιδιοτελώς τον ελληνικό αθλητισμό.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις πανέμορφες εγκαταστάσεις του Plovdiv International Fair (από τις μεγαλύτερες στη Νοτιανατολική Ευρώπη), και είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν την Πέμπτη (03.04).

Η αρχή θα γίνει με το ξίφος ασκήσεως με τις Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου, Μαρία Ελένη Χαλδαίου και Μαρία Πλιώτα να ρίχνονται πρώτες στη «μάχη». Στο συγκεκριμένο όπλο η μεγάλη ελπίδα ακόμα και για το βάθρο είναι η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου, η οποία θέλει να πάρει τη δική της ρεβάνς σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετά από την 7η θέση που κατέλαβε πέρσι στην Κροατία.

Μεγάλες ελπίδες για διάκριση έχουμε και από τις εξαιρετικές Χαλδαίου και Πλιώτα που αναμένονται να πατήσουν την πίστα με μεγάλη αυτοπεποίθηση με «προίκα» τις εμπειρίες που έχουν αποκομίσει από τις διεθνείς διοργανώσεις που έχουν συμμετάσχει φέτος.

Από πλευράς ανδρών (πάντα στο ξίφος ασκήσεως) θα πάρουν μέρος και οι Βασίλης Μπεσίρης, Βασίλης Στάντσιος και Θανάσης Χασιώτης με πρώτο στόχο τα καλά πλασαρίσματα στους ομίλους και από εκεί και πέρα να έρθει ό, τι το καλύτερο.

Στη σπάθη κυριαρχεί το όνομα του Μάριου Γιακουμάτου, ενώ μαζί του θα βρεθούν και οι ταλαντούχοι ξιφομάχοι Βαγγέλης Καλομοίρης και Αλέξανδρος Δούκας. Στις γυναίκες η ελληνική αποστολή θα παραταχθεί με τις Δώρα Γκουντούρα, Αθανασία Κοτζαμάνη και Μαρία Γεωργία Χούρι.

Μένουμε στην κατηγορία U17, αλλά πάμε στο ξίφος μονομαχίας όπου η Εθνική ομάδα κατεβαίνει στους αγώνες με τους Γιάννη Φιλιππούση, Αστέριο Τσώκα, Στέλιο Μεταξά και τις Θεοδώρα Μολυβίδου, Άρτεμις Μπαντίκη και Φρειδερίκη Καλυβιάνου.

Μια ομάδα που έχει αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, έχοντας ως γνώμονα πάντα τις πολύ καλές παρουσίες των διεθνών μας στους αγώνες που έχουν συμμετάσχει στο εξωτερικό.

Στην κατηγορία U-20 και στο ξίφος ασκήσεως θα βρούμε και πάλι την Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (θα αγωνιστεί και στις δυο κατηγορίες), ενώ μαζί της θα είναι και ο Δημήτρης Δούδος.

Ρομπέρτο Ντάβολι, Δημήτρης Μητρόπουλος και Αριάννα Σακελλαρίου θα πλαισιώσουν την ικανότατη ομάδα στη σπάθη, ενώ στο ξίφος μονομαχίας δυνατό παρών αναμένεται να δώσουν οι Νίκος Τσώκας, Κώστας Μέκρας και Σπύρος Κυπραίος.

Συνολικά από ελληνική πλευράς θα συμμετάσχουν 25 αθλητές και αθλήτριες με τη χώρα μας να πηγαίνει με μια αρκετά δυνατή ομάδα και παράλληλα έτοιμη για να δώσει ό, τι καλύτερο μπορεί.

Να σημειώσουμε ότι όλοι οι συμμετέχοντες εκτός από το μετάλλιο θα παλέψουν και για την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας που θα διεξαχθούν τον Αύγουστο στην Κίνα.

Το συγκεκριμένο εισιτήριο θα δοθεί σε αυτούς και σε αυτές που θα καταλάβουν τις πρώτες επτά θέσεις σε κάθε όπλο. Κάτι που σημαίνει ότι ο ανταγωνισμός θα είναι τεράστιος και άκρως συναρπαστικός.

Στην αποστολή ηγείται ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μανώλης Κατσιαδάκης, ενώ αρχηγός ομάδος είναι ο συντονιστής αγωνιστικού αθλητισμού Χάρης Τσολάκης. Επίσης την αποστολή θα συνοδεύουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Έλλη Τσολακίδου και Γκάπριελ Ντούτσια, ο βοηθός ομοσπονδιακός προπονητής Πέτρος Τσώκας καθώς και αρκετοί σωματειακοί προπονητές.

Ελληνική παρουσία θα υπάρχει και  από διαιτητικής πλευράς με τον διεθνή διαιτητή Ανδρέα Δουβή να δίνει το παρών στη Βουλγαρία μετά από πρόσκληση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας!

Το πρόγραμμα των Ελλήνων

Πέμπτη/ Παρασκευή (3-4/4): Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου, Μαρία Ελένη Χαλδαίου, Μαρία Πλιώτα (ξίφος ασκήσεως Νεανίδων U-17) και Μάριος Γιακουμάτος, Ευάγγελος Καλομοίρης, Αλέξανδρος Δούκας (σπάθη Εφήβων U-17).

Παρασκευή/ Σάββατο (4-5/4): Θεοδώρα Μολυβίδου, Άρτεμις Μπαντίκη, Φρειδερίκη Καλυβιάνου, Ιωάννης Φιλιππούσης, Αστέριος Τσώκας, Στυλιανός Μεταξάς (ξίφος μονομαχίας U-17).

Σάββατο /Κυριακή (5-6/4): Δώρα Γκουντούρα, Αθανασία Κοτζαμάνη, Μαρία – Γεωργία Χούρι (σπάθη Νεανίδων U-17), Βασίλειος Μπεσίρης, Βασίλειος Στάντσιος, Αθανάσιος Χασιώτης (ξίφος ασκήσεως U-17).

Κυριακή/ Δευτέρα (6-7/4): Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (ξίφος ασκήσεως Νέων U-20) και Ρομπέρτο Ντάβολι, Δημήτρης Μητρόπουλος (σπάθη Νέων U-20).

Δευτέρα / Τρίτη (7-8/4): Nίκος Τσώκας, Κώστας Μέκρας, Σπύρος Κυπραίος (ξίφος μονομαχίας U-20).

Τρίτη/ Τετάρτη (8-9/4): Aριάννα Σακελλαρίου (σπάθη Νέων U-20) και Δημήτρης Δούδος (ξίφος ασκήσεως Νέων U-20).