Ξιφασκία – Η συγκλονιστική Κοντοχριστοπούλου πάει Ρίο…

Πράγα, Τσεχία— Κόποι πολλών ετών, δουλειά, επιμονή και υπομονή. Η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στο ξίφος ασκήσεως. Αυτό το κέρδισε όχι μόνο με το σπαθί της, αλλά και με την επιμονή της. Για μία ακόμη φορά, στη μέχρι τώρα πορεία της Ελληνίδας ξιφομάχου, τίποτα δεν ήταν εύκολο.

Όλα κρίθηκαν στο τέλος. Χρειάστηκε και το τελευταίο δευτερόλεπτο για να εξασφαλίσει την πρόκριση και το δικαιολογημένο ξέσπασμα λίγο αργότερα στην αγκαλιά του αδερφού της και μεγάλου ξιφομάχου Νίκου Κοντοχρηστόπουλου.

Η Κοντοχρηστοπούλου προκρίθηκε από τον όμιλο με τρεις νίκες και ισάριθμες ήττες. Στο ταμπλό των «16» νίκησε την Σουηδή, Σρέιμπερ με 15/9. Στη συνέχεια αντιμετώπισε την Σεπάρντ (Αγγλία). Ύστερα από τα τρία τρίλεπτα το σκορ ήταν ισόπαλο 7-7, αλλά η Κοντοχριστοπούλου είχε το αβαντάζ. Στο έξτρα λεπτό δεν πήρε η Σέπαρντ κάποιο σημείο κι έτσι η Κατερίνα εξασφάλισε την πρόκριση για το Ρίο.

Πλέον μετά τη Βάσω Βουγιούκα η Ελλάδα θα έχει δύο αθλήτριες στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι που ασφαλώς πρόκειται για μοναδική επιτυχία!