Ξεκινάει το πρωτάθλημα Darts με τις 22 ομάδες έτοιμες για την καινούρια σεζόν

Μπορεί οι ονομασίες των ομάδων να κρύβουν αρκετή δόση χιούμορ, μπορεί οι έδρες τους (οι περισσότερες εξ’ αυτών) να είναι τα μπαρ της πόλης, ωστόσο οι άνθρωποι που ασχολούνται με το Darts είναι πραγματικά ξεχωριστοί. Ένστικτο, γρήγορη, σκέψη, διαύγεια, μαθηματικά είναι μερικοί παράγοντες που χρειάζεται κάποιος για να μπορέσει να γίνει ανταγωνιστικός.

Όχι, σε έναν αγώνα Darts δεν θα δείτε καπνογόνα, ματ, αθλητές να σκίζουν τις φανέλες τους και να φτιάχνουν «καρδούλες» με τα…χεράκια τους. Αν περιμένετε κάτι τέτοιο μάλλον θα πρέπει να πάτε να ασχοληθείτε με άλλο άθλημα.

Σε παιχνίδια Darts θα δείτε μια ωραία και χαλαρή ατμόσφαιρα (κυρίως από την πλευρά των θεατών) με τους παίκτες των ομάδων να προσθέτουν, να αφαιρούν, να διαιρούν και να πολλαπλασιάζουν μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου και παράλληλα να στοχεύουν με απίστευτη ακρίβεια.

Μια τέτοια ατμόσφαιρα θα σας μεταφέρει το othersportsnews.gr το οποίο θα καλύψει όλη τη σεζόν η οποία κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα (07.10) και θα διαρκέσει, βάσει προγράμματος, μέχρι τις 26 Μαΐου.

Η διεξαγωγή του πρωταθλήματος

Το πρωτάθλημα διεξάγεται υπό τη σκέπη του Πανελλήνιου Αθλητικού Συλλόγου Νταρτς (PADC) το οποίο περιλαμβάνει δύο πρωταθλήματα (ομαδικό, ατομικό) και το Κύπελλο. Το ομαδικό χωρίζεται σε δύο κατηγορίες. Στην πρώτη κατηγορία συμμετέχουν 8 ομάδες, οι οποίες θα κοντραριστούν σε ένα πρωτάθλημα τεσσάρων γύρων (28 αγωνιστικές), κάτι που γίνεται για πρώτη φορά φέτος. Η δεύτερη περιλαμβάνει 14 ομάδες, και θα ολοκληρωθεί σε 26 αγωνιστικές (δύο γύροι). Και στις δύο κατηγορίες οι αγώνες θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα στις εκάστοτε έδρες.

Αγώνες Κυπέλλου θα έχουμε κάθε δεύτερη Τετάρτη, ενώ τα ατομικά (δύο κατηγορίες),  που θα αγωνίζονται οι καλύτεροι «16» παίκτες, τέσσερις από τους οποίους θα υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία, η οποία θα ανεβάζει τους τέσσερις καλύτερους της αγωνιστικής στην πρώτη) ανάλογα των επιδόσεών τους, θα πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Κυριακή.

Η ταυτότητα των 22 ομάδων

Δείτε στον παρακάτω πίνακα ποιες είναι η ομάδες που θα πάρουν μέρος στις δύο κατηγορίες, τις έδρες τους αλλά και την περιοχή στην οποία βρίσκονται

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΟΜΑΔΑ ΕΔΡΑ ΠΕΡΙΟΧΗ
ADARTES KING 8 ΜΕΛΙΣΣΙΑ
DARTBUSTERS VS-CAFE BILLARD CLUB ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
TORO 1ST RISK CAFE BAR ΜΑΡΟΥΣΙ
ESCOBA DARTS TEAM ESCOBA ΚΗΦΙΣΙΑ
BULLETS 1927 MUSIC CAFE Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
REBELS CAFE ΠΕΤΡΙΝΟ Ν. ΙΩΝΙΑ
26ers 1ST RISK CAFE BAR ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΟΠΑΖΙ BOARDING PASS ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 

ΟΜΑΔΑ ΕΔΡΑ ΠΕΡΙΟΧΗ
SNIPERS ELITE BALLROOM ΒΥΡΩΝΑΣ
DART KNIGHTS KING 8 ΜΕΛΙΣΙΑ
DAFFY DARTS EGALITE Ν. ΙΩΝΙΑ
WHISPERS ΠΕΤΡΙΝΟ Ν. ΙΩΝΙΑ
ONE MORE DARTS ONE MORE ROCK BAR ΜΑΡΟΥΣΙ
SAINTS of IF Co PACD ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
SLAINTE ARCH ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
LEVEL ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΛΑΥΡΙΟ
THUNDERDARTS SUPER FLY ΠΑΓΚΡΑΤΙ
NORTH FIGHTERS SOHO CAFE ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ
VS-DARTS TEAM VS-CAFE BILLIARD CLUB ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
EGALITE EGALITE Ν. ΙΩΝΙΑ
ΚΑΠΕΛΟ ΓΟΥΣΤΟ ΜΟΥ ΚΑΠΕΛΟ… ΜΑΤΙ

Πρόγραμμα ομαδικού Α’ κατηγορίας

Πρόγραμμα ομαδικού Β’ κατηγορίας

Σωτήρης Σάντας: Μακάρι να ασχοληθεί περισσότερος κόσμος με τα Darts

Για το πρωτάθλημα που ξεκινάει σε λίγες μέρες μίλησε στο othersportsnews.gr ο πρόεδρος του PACD και ο άνθρωπος που γνωρίζει, όσο κανείς στην Ελλάδα, το άθλημα Σωτήρης Σάντας. «Το πρωτάθλημα Darts διεξάγεται στη χώρα μας από το 1985. Όλα αυτά τα χρόνια πραγματοποιούνται τα ομαδικό πρωταθλήματα, ατομικά, αλλά και διάφορες διοργανώσεις, ενώ από το 2007 διοργανώνουμε open παγκοσμίου επιπέδου υπό την αιγίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας (WDF).

Τα πρωταθλήματα ξεκινάνε την Δευτέρα (07.10) με την πρώτη κατηγορία να διεξάγεται σε 28 αγωνιστικές και η δεύτερη σε 26. Η δεύτερη κατηγορία έχει δύο γύρους, ενώ για πρώτη φορά, το πρωτάθλημα τις πρώτης θα γίνει σε τέσσερις γύρους κι αυτό για να διεξαχθούν περισσότερα παιχνίδια και να το χαρούν οι παίκτες.

Στο Κύπελλο, όπως και στο πρωτάθλημα, τα παιχνίδια είναι εντός-εκτός μέχρι τα ημιτελικά, τα οποία θα γίνουν στην έδρα της PACD στον Αγ. Δημήτριο. Φέτος οι παίκτες που αγωνίζονται είναι περισσότεροι, όσο αφορά τα ομαδικά, αλλά και στα ατομικά πιστεύω ότι θα αγωνιστούν πιο πολλοί παίκτες απ’ ότι άλλες χρονιές. Γενικά θεωρώ ότι το άθλημα αρχίζει να κινεί το ενδιαφέρον κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την προβολή του αθλήματος.

Από την πλευρά μου αυτό που εύχομαι είναι να ασχοληθεί περισσότερος κόσμος γιατί είναι ένα πολύ ωραίο άθλημα το οποίο στηρίζεται στην τεχνική αλλά και στη μεγάλη ακρίβεια. Μπορεί οι περισσότεροι να θεωρούν εύκολο να στοχεύεις από τα 2,37μ., αλλά πιστέψτε με ότι είναι εξαιρετικό δύσκολο».