Μπάντμιντον – Yonex Slovak Open: Εμπειρίες και ατυχίες

Στην όμορφη πόλη του Τρεντσίν (56.000 κάτοικοι) της Σλοβακίας πραγματοποιήθηκε το διάστημα 27-30 Αυγούστου, το διεθνές Σλοβακικό όπεν.

Δίπλα στις όχθες του ποταμού Βαχ βρίσκεται η M-Sport Arena, που φιλοξένησε τους αγώνες. Αθλητές από 33 χώρες πήραν μέρος, με όλα τα σχήματα γεμάτα από τους προκριματικούς γύρους, δίνοντας μας την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε πολλούς και ενδιαφέροντες αγώνες.

Τι μας εντυπωσίασε

Αναμφίβολα η διαμόρφωση της M-Sport Arena. Πέντε κορτ είχαν στη διάθεση τους οι διοργανωτές με το καθένα να έχει τις δικές του κερκίδες . Έξι κλιματιστικά φρόντιζαν να δροσίζουν το χώρο, χωρίς να επηρεάζουν τα φτερά. Στην αίθουσα προπονήσεων μας περίμενε ακόμα μια έκπληξη καθώς υπήρχαν άλλα πέντε κορτ.

Η M-Sport Arena, ένα από τα πολλά οργανωμένα γυμναστήρια του Τρεντσίν, χρησιμοποιείται εκτός από αγώνες μπάτμιντον για χόκεϊ σάλας, μπόουλινγκ, ενώ διαθέτει και τέσσερα γήπεδα σκουός.

Η ατυχία

Ξεκινώντας το πολύωρο ταξίδι για τη Σλοβακία το αριστερό μάτι της Ειρήνης Τέντας παρουσίασε βαριά μόλυνση. Τελευταία στιγμή αποφασίστηκε να αγωνιστεί και αφού είχε χορηγηθεί φαρμακευτική αγωγή. Το πρόβλημα στην όραση επηρέασε σημαντικά την απόδοση της και ουσιαστικά χάθηκαν οι ελπίδες για κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Στη σημαντική αυτή διοργάνωση η χώρα μας συμμετείχε με 6μελής αποστολή, με τους Έλληνες αθλητές και τις Ελληνίδες αθλήτριες να αποκομίζουν εμπειρίες. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

ΠΕΜΠΤΗ 27.08

Απλό ανδρών (προκριματικός γύρος)

Ο Αχιλλέας Τσαρτσίδης αντιμετώπισε τον Τσέχο Dean Brabec, με τον Έλληνα παίκτη να καθυστερεί να μπει στο πρώτο σετ το οποίο και έχασε 21-16. Στο δεύτερο σετ πίεσε τον αντίπαλο του αναγκάζοντας τον να κάνει πολλά λάθη.

Άρχισε να αποκτά αυτοπεποίθηση και έφτασε σε δύο συνεχόμενα σετ πόιντ. Δυστυχώς, όπως και στη Βουλγαρία, έχασε το σετ από δικά του λάθη δίνοντας τη νίκη στον Τσέχο.

Διπλό γυναικών (προκριματικός γύρος)

Οι Γκουγκλέρη/Αποστολίδου ηττήθηκαν με 21-13,21-10 από τις Τσέχες Basova/Fuchsova. Οι νεαρές Ελληνίδες αθλήτριες δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, έκαναν πολλά αβίαστα λάθη τα οποία τις επηρέασαν ψυχολογικά και μοιραία έμειναν εκτός συνέχειας.

Απλό γυναικών (προκριματικός γύρος)

Η Ιωάννα Καραπετρίδου μπορεί να γνώρισε την ήττα από την δυνατή Αυστριακή Nathalie Ziesig, ωστόσο η 15χρονη Ελληνίδα πάλεψε αλλά η Αυστριακή ήταν ανώτερη και στα δύο σετ τα οποία και κατέκτησε με 21-8,21-9.

Η Ειρήνη Τέντα είχε βατή κλήρωση με την Ισραηλινή Dana Danilenko, αλλά το πρόβλημα στην όραση της έγειρε την πλάστιγγα στην μεριά της Ισραηλινής, η οποία επικράτησε με 21-14, 21-8.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28.08 (κυρίως ταμπλό)

Διπλό μικτό

Τα αδέρφια Τέντα ηττήθηκαν από το τσέχικο δίδυμο Janacek/Tomalova. Ο Πέτρος Τέντας ήξερε ότι έπρεπε να αγωνιστεί σχεδόν μόνος του απέναντι στο Τσεχικό δίδυμο, λόγω του προβλήματος της αδερφής του, με το 21-16, 21-13 υπέρ των Janacek και Tomalova να έρχεται φυσιολογικά.

Διπλό ανδρών

Τέντας και Τσαρτσίδης βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους Τσέχους Bitman και Drancak. Ο Bitman έπιασε εκπληκτική απόδοση και με τις βοήθειες του Drancak δεν έδωσαν κανένα περιθώριο στους Έλληνες παίκτες επικρατώντας σχετικά εύκολα με 21-9, 21-14.

Διπλό γυναικών

Καραπετρίδου και Τέντα είχαν εξ’ αρχής δύσκολη αποστολή κόντρα στις Σλοβένες Arich και Polanc, οι οποίες κέρδισαν με 21-12,21-11 τις Ελληνίδες παίκτριες.