Μπάντμιντον – Ratchanok Intanon: «Μπορώ να πάρω το χρυσό στο Ρίο»

«Πιστεύω ότι μπορώ να κερδίσω το χρυσό μετάλλιο. Δεν είναι πάρα πολύ δύσκολο και πιστεύω ότι μπορώ να το κάνω», δήλωσε στο Reuters, η Ratchanok Intanon, με την 21χρονη να είναι μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες της Ταϊλάνδης για το βάθρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η Intanon δεν έχει ξεχάσει ακόμη το Λονδίνο όταν, έφηβη ακόμα, βρέθηκε στα προημιτελικά χάνοντας στις λεπτομέρειες από το νούμερο 2 του ταμπλό Wang Xi (21-17, 18-21, 14-21).

«Πραγματικά πιστεύω ότι είχα την ευκαιρία να κερδίσω το χρυσό μετάλλιο ή έστω να ανέβω στο βάθρο. Ωστόσο, πιστεύω ότι έχασα καθαρά από θέμα εμπειρίας. Ήμουν ακόμα νέα εκείνη την εποχή, ενώ εκείνη ήταν παίκτρια παγκόσμιας κλάσης. Πνευματικά ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από εμένα.

Μετά από εκείνο το παιχνίδι ένιωθα πολύ άσχημα. Δεν ήθελα καν να προπονηθώ και δεν είχα διάθεση να παίξω ξανά μπάντμιντον. Όμως είχα την υποστήριξη και την αγάπη από τους γονείς μου, οι οποίοι με βοήθησαν να δω τα πράγματα πιο ώριμα».

Η Intanon όχι μόνο μπήκε πάλι στα κορτ να παίξει μπάντμιντον, αλλά τον επόμενο χρόνο (2013) έγινε η νεαρότερη παίκτρια που κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη κερδίζοντας στον τελικό την «χρυσή» ολυμπιονίκη του Λονδίνου, Li Xuerui και μάλιστα μέσα στην Κίνα!

Οι δύο τους μπορεί να βρεθούν αντίπαλες και στο Australian Open που ξεκίνησε σήμερα και θα είναι το τελευταίοο τουρνουά πριν από το μεγάλο ραντεβού του Αυγούστου.