Μπάντμιντον – Eurasia 2014: Εκτός βάθρου Καραπετρίδου και Παρίση

Σόφια, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ– Η τύχη μας ευνόησε, αλλά η ευκαιρία χάθηκε. Ιωάννα Καραπετρίδου και Ευαγγελία Παρίση βρέθηκαν στα προημιτελικά του Eurasia, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη, η οποία θα τις έφερνε αγκαλιά με ένα μετάλλιο.

Ένα μετάλλιο το οποίο θα έρθει. Όχι τώρα, στο μέλλον. Η δουλειά που παρουσιάστηκε σε αυτά τα δύο τουρνουά στη Βουλγαρία ήταν εξαιρετική. Κάναμε νίκες, ήμασταν ανταγωνιστικοί και ζορίσαμε αρκετούς αντιπάλους. Ακόμα και η φιλοσοφία μας έχει αλλάξει.

Πέρσι τέτοιο καιρό, ζήτημα να είχαμε κάνει κάποια νίκη και στα δύο τουρνουά. Η αποστολή ήταν ικανοποιημένη με τη συμμετοχή και τις εμπειρίες. Φέτος αποχώρησε από τη Βουλγαρία στενοχωρημένη, καθώς χάθηκαν παιχνίδια τα οποία αξίζαμε να τα πάρουμε. Η απογοήτευση σημαίνει εξέλιξη. Απαίτηση. Πρόοδο. Μια πρόοδο την οποία το ελληνικό μπάτμιντον θα τη ζήσει και θα την πανηγυρίσει παρά τις ατελείωτες «τρικλοποδιές».

Εκτός βάθρου τα κορίτσια…

Στον προημιτελικό του διπλού γυναικών Καραπετρίδου και Παρίση είχαν ένα στόχο. Τη νίκη για ένα μετάλλιο. Λίγο πριν την τετράδα βρήκαν μπροστά τους τις Airi Mikkela (Φινλανδία) και Monika Radovska (Λετονία).

Οι παίκτριες του Δία είναι γεγονός ότι δεν μπήκαν καλά. Mikkela και Radovska έφυγαν μπροστά από την αρχή. Μείωση από ελληνικής πλευράς και «μάχη» για να κρατηθούν στο σετ.

Ωστόσο, δεν το κατάφεραν χάνοντας με 11-3 και βρισκόμενες πίσως στο σκορ με 1-0. Στο δεύτερο λίγο καλύτερα. Μπήκαν πιο συγκεντρωμένα. Έμειναν κοντά (7-5), αλλά από εκεί και πέρα είδαμε το ίδιο έργο. Έχασαν έδαφος και παράλληλα και το σετ με 11-5.

Στο τρίτο η απογοήτευση των δύο κοριτσιών ήταν μεγάλη και σημαντικός παράγοντας για ακόμη ένα χαμένο σετ. Το ζευγάρι Mikkela/Radovska θα κυριαρχήσει με 11-1 και με 3-0 θα πάρει την πρόκριση για τον ημιτελικό.

Σίγουρα ήταν μια μεγάλη ευκαιρία, όμως Καραπετρίδου και Παρίση θα έχουν τις ευκαιρίες τους για να φτάσουν και πάλι σε μια παρόμοια κατάταση, καθώς πάλεψαν καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά (όπως όλη η αποστολή) και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Αυτοί πήραν τα χρυσά

Το σημαντικό τουρνουά Eurasia ολοκληρώθηκε με τους τελικούς στις πέντε κατηγορίες. Ξεκίνημα με το μικτό διπλό όπου στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε το γαλλικό ζευγάρι Alexandre Hammer/Joanna Chuade (είχαν αποκλείσει τα αδέρφια Τέντα), όπου επικράτησαν στον τελικό απέναντι στον Stillian Makarski (Βουλγαρία) και την Tripet Celine με 3-1 (7-11, 11-8, 11-10, 11-9).

Στο απλό γυναικών η εξαιρετική Βουλγάρα Petya Nedelcheva πήρε το χρυσό μετάλλιο κόντρα στην Τουρκάλα Ozge Bayrak με 3-0 (11-8, 11-6, 11-7), ενώ στη γαλλλική μονομαχία στο διπλό ανδρών οι Toma Junior Popov και Thomas Vallez νίκησαν με 3-0 (11-10, 11-10, 11-9) τους Ronan Guerin και Alexandre Hammer ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Στον τελικό του απλού ανδρών το νούμερο δύο του ταμπλό, Raul Must (Εσθονία) κέρδισε το νούμερο ένα, Michal Rogalski (Πολωνία) με 3-2 (11-6, 10-11, 8-11, 11-10, 11-9) και τέλος στο διπλό γυναικών η Τουρκάλα Ozge Bayrak πήρε, κατά κάποιο τρόπο, τη ρεβάνς για τον χαμένο τελικό στο απλό γυναικών από την Petya Nedelcheva, καθώς μαζί με την Neslihan Yigit επικράτησαν της Βουλγάρας και της συμπατριώτισσάς της Dimitra Popstoikova με 3-2 (11-5, 11-5, 8-11, 10-11, 11-7) στον μεγαλύτερο σε διάρκεια τελικό του τουρνουά που κράτησε 41 λεπτά!