Μπάντμιντον – Παναγιώτης Σκαρλάτος: «Να σημειώσουμε την πρώτη νίκη στην ιστορία μας»

Θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Δίπλα του θα έχει (ποιόν άλλον;) τον Γιώργο Γάλβα στο διπλό ανδρών.

Ο Παναγιώτης Σκαρλάτος πάντα ρεαλιστής, αλλά και ειλικρινής πιστεύει ότι η κλήρωση κόντρα στους Αυστριακούς Dominik Stipsits και Roman Zirnwald, ένα ζευγάρι το οποίο μπορεί να θεωρηθεί δύσκολο, αλλά όχι αξεπέραστο. Αυτό εξάλλου τονίζει στο OSN και ο Παναγιώτη Σκαρλάτος.

«Θεωρώ ότι η κλήρωση είναι πολύ καλή για εμάς. Σαφώς και οι αντίπαλοί μας έχουν το πλεονέκτημα ότι έχουν περισσότερους αγώνες στα πόδια τους από εμάς και ότι κάνουν προπονήσεις. Όμως από την άλλη πιστεύω ότι θεωρητικά είμαστε ισάξιοι. Σίγουρα δεν είμαστε το μεγάλο φόβητρο, αλλά ούτε κι αυτοί».

Για το γεγονός ότι με τον Γιώργο Γάλβα παίζουν εδώ και χρόνια μαζί στο διπλό ανδρών, ο έμπειρος Έλληνας παίκτης τόνισε: «Σίγουρα με τον Γιώργο έχουμε βρει τη χημεία και παίζουμε με κλειστά μάτια στο κορτ. Όμως αυτό δεν φτάνει καθώς μας λείπουν οι προπονήσεις. Κι όταν λέω προπονήσεις εννοώ να προπονούμαστε μαζί. Ο καθένας ξεχωριστά κάνει τη δική του προπόνηση, όμως αυτό σε ένα ζευγάρι στο διπλό δεν είναι αρκετό.

Ωστόσο παρά το γεγονός αυτό πιστεύω ότι αν πιάσουμε την απόδοση που μπορούμε είμαστε ικανοί να κάνουμε μεγάλες νίκες. Εύχομαι, να πάνε όλα καλά, να είμαστε όλοι καλά και να σημειώσουμε στη Γαλλία την πρώτη νίκη της ιστορίας του ελληνικού μπάντμιντον σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».