Μπάντμιντον – Πέτρος Τέντας: Ντεμπούτο χωρίς άγχος

Μπαίνουμε σιγά-σιγά σε ρυθμούς Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, καθώς το διάστημα 26 Απριλίου- 1 Μαΐου θα διεξαχθεί στην πόλη La Roche sur Yon το 25ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.  Σε αυτό το μεγάλο ραντεβού το παρών θα δώσει και η Ελλάδα με τρεις αθλητές και μία αθλήτρια στα αγωνίσματα του διπλού ανδρών, απλού γυναικών και μικτό διπλό.

Ένας από αυτούς είναι και ο Πέτρος Τέντας. Ο νεαρός παίκτης αν και ταλαιπωρήθηκε όλη τη χρονιά από τραυματισμό στην επιγονατίδα (οστικό οίδημα) θα δώσει κανονικά το παρών στη Γαλλία πλάι στην αδελφή του Ειρήνη στο μικτό διπλό.

Ο Τέντας μίλησε, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής (Μ.Τρίτη ξημερώματα), για το ντεμπούτο του σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά και για τους στόχους του σε αυτή τη σημαντική διοργάνωση.

«Τώρα αισθάνομαι καλύτερα. Από τον περασμένο Αύγουστο έχω αρχίσει ενδυνάμωση, ενώ είχα ενοχλήσεις μέχρι τα Χριστούγεννα. Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη αποστολή κόντρα σε ένα ζευγάρι από την Αγγλία (Gregory Mairs/Jenny Moore), το οποίο βρίσκεται κάτω από 100 στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ έχουν κάνει καλές νίκες σε μεγάλα τουρνουά.

Βέβαια από τη μία ελπίζεις να έχεις μια κλήρωση με έναν δυνατό αντίπαλο για να αποκομίσεις μια πολύ καλή εμπειρία, αλλά από την άλλη θέλεις έναν σχετικά βατό αντίπαλο για έχεις την ευκαιρία να διεκδικήσεις κάτι παραπάνω. Από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να παίξω ελεύθερα και χωρίς άγχος και γενικά να το ευχαριστηθώ».

Για το αν είναι θετικό το γεγονός ότι παρτενέρ του είναι η αδελφή του, Ειρήνη Τέντα, τόνισε: «Αυτό έχει τα καλά του στοιχεία, αλλά και τα άσχημα. Το θετικό είναι ότι είμαστε συνέχεια μαζί και κάνουμε προπονήσεις σχεδόν σε καθημερινή βάση. Από την άλλη όμως η μεγάλη οικειότητα μερικές φορές μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Αλλιώς αντιδράς απέναντι στην αδελφή σου κι αλλιώς όταν παίζεις με μία άλλη παρτενέρ. Ωστόσο, υπάρχει μεταξύ μας συνεννόηση κάτι που πιστεύω ότι είναι το μεγάλο μας όπλο».

Μπακού, χάλκινο στο Ισραήλ και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αναμφίβολα μία σεζόν γεμάτη εμπειρίες για τον Πέτρο Τέντα. «Ναι, θεωρώ ότι η φετινή σεζόν ήταν η καλύτερη μέχρι τώρα. Όχι απαραίτητα από θέμα αποτελεσμάτων, αλλά από εμπειρίες. Δυστυχώς όμως δεν την ευχαριστήθηκα όσο ήθελα λόγω του τραυματισμού μου.

Παρά το γεγονός αυτό πήρα το χάλκινο στο Ισραήλ που ήταν για μένα δώρο από τον Θεό. Για το Ευρωπαϊκό εύχομαι να έρθει μια νίκη από την ελληνική αποστολή.

Να παίξουμε καλά και να έχουμε μια αξιοπρεπή παρουσία. Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο, καθώς δεν έχουμε καν προπονητή, ενώ κόντρα στις άλλες χώρες υστερούμε σε πολλούς τομείς. Ωστόσο, πιστεύω ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε θετικά αποτελέσματα».

Για κλείσιμο ο Πέτρος Τέντας φρόντισε να ευχαριστήσει όλους αυτούς που στάθηκαν δίπλα του στη δύσκολη στιγμή του τραυματισμού του.

«Θέλω να ευχαριστήσω 2-3 άτομα (αυτά γνωρίζουν ποια είναι) που στάθηκαν πλάι μου στον τραυματισμό μου. Όσες φορές πέφτεις κάθε φορά επιβάλλεται να σηκωθείς, όχι μόνο για σένα, αλλά και γι’ αυτός που σε στηρίζουν. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου».