Μπάντμιντον – Η BWF φέρνει τον ισόβιο αποκλεισμό

Ο νέος κώδικας, που ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί, είναι μέρος του νέου κανονισμού που δίνει τη δυνατότητα στην ομοσπονδία μια καλύτερη προοπτική για την εξάλειψη της διαφθοράς.

Η BWF έκανε επίσης γνωστό ότι ένοχοι θα κριθούν και αυτοί που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα για στημένα παιχνίδια ή παράνομα στοιχήματα, αλλά και εκείνοι οι οποίοι αρνούνται να συνεργαστούν με τις έρευνες.

«Ο νέος κώδικας αφορά όλους όσους εμπλέκονται με το μπάντμιντον. Η BWF έχει δεσμευτεί για την “κάθαρση” του αθλήματος και θα το κάνει», δήλωσε ο γ.γ της ομοσπονδίας, Thomas Lund.

«Μπορούμε να απαιτήσουμε και να πάρουμε συνεντεύξεις από οποιονδήποτε εμπλέκεται με το μπάντμιντον και μπορεί να μας δώσει πληροφορίες για άτομα που έχουν διαπράξει αξιόποινες πράξεις και να μας παραδώσουν στοιχεία, όπως κινητά τηλέφωνα, τηλεφωνικά αρχεία κτλ.»

Θυμίζουμε ότι μπάντμιντον έζησε «μαύρες» μέρες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, με οκτώ παίκτριες από την Κινά, την Ν. Κορέα και την Ινδονησία να εμπλέκονται σε στημένους αγώνες στα διπλά των γυναικών.

Μην ξεχνάμε ότι τον περασμένο Οκτώβριο οι Δανοί Hans-Kristian Vittinghus και Kim Astrup δήλωσαν ότι ένας Μαλαισιανός τους προσέγγισε για να τους δωροδοκήσει με σκοπό να στήσουν αγώνες στο Όπεν της Σιγκαπούρης, αλλά και στο Thomas Cup.

Ο Lund τόνισε ότι ο νέος κώδικας που αφορά όλους όσους εμπλέκονται με το μπάντμιντον και περιλαμβάνει παίκτες, τεχνικό τιμ, διαιτητές, προσωπικό διοργανώσεων, ακόμα και εθελοντές, ήταν υπό εξέταση από το 2010 και ακολουθεί την «σφιχτή» πολιτική των κανονισμών αντι-ντόπινγκ, που τέθηκαν σε ισχύ από τον περασμένο Ιανουάριο.

«Αναμφιβολα παίρνουμε η αξιοπιστία του αθλήματος και ειδικά αυτή την κρίσιμη εποχή είναι κάτι που πρέπει να πάρουμε πολύ σοβαρά», συμπλήρωσε ο Δανός.