Μπάντμιντον – Η ελληνική αποστολή για το Ευρωπαϊκό της Γαλλίας

Η αντίστροφη μέτρηση για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάντμιντον ξεκίνησε με τις λίστες των συμμετεχόντων που δημοσίευσαν οι διοργανωτές για το μεγάλο ραντεβού του Απριλίου.

Όλα τα μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού μπάντμιντον θα ταξιδέψουν στο Vendée στη Γαλλία για να διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης και στα πέντε αγωνίσματα.

Στις λίστες αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές με τους «διόσκουρους» Παναγιώτη Σκαρλάτο και Γιώργο Γάλβα να έχουν δώσει ήδη το «ok» και να προετοιμάζονται στο αγώνισμα του διπλού των ανδρών.

Στη Γαλλία θα βρεθούν και τα αδέλφια Πέτρος και Ειρήνη Τέντα που θα δώσουν τη δική τους μάχη στο μικτό, ενώ το παρών θα δώσει και η Ιωάννα Καρκαντζιά στο απλό γυναικών.

Στο απλό ανδρών ξεχωρίζουν οι Δανοί Jan Jorgensen (κάτοχος του τίτλου) και Viktor Axelsen (χάλκινο μετάλλιο), αλλά και ο Άγγλος Ravjiv Ouseph που είχε φτάσει στον τελικό της περασμένης διοργάνωσης στο Καζάν (2014).

Στο απλό των γυναικών ξεχωρίζει φυσικά η Ισπανίδα και πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Καζάν Carolina Marin, αλλά και η Δανή Anna Thea Madsen που είχε φτάσει στον τελικό απέναντι στην Ισπανίδα.

Στο διπλό ανδρών, που περιμένουμε πραγματικές τιτανομαχίες ανάμεσα σε Ρώσους και Δανούς το ζευγάρι Mathias Boe/Carsten Mogensen και οι συμπατριώτες τους Mads Conrad-Petersen/Mads Pieler Kolding περιμένουν να πάρουν «εκδίκηση» από τους Ρώσους Vladimir Ivanov/Ivan Sozonov, οι οποίοι είχε επικρατήσει στο Καζάν κατακτώντας τον τίτλο.

Μάχη θα έχουμε και στο διπλό γυναικών με τις Δανές και πρωταθλήτριες Ευρώπης, Kamilla Rytter Juhl/Christina Pedersen να αντιμετωπίζουν τις εξαιρετικές Βουλγάρες Gabriela και Stefani Stoeva, οι οποίες πριν από μερικές εβδομάδες, στο ομαδικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είχαν φτάσει τη Βουλγαρία μέχρι τον τελικό.

Χρώμα Δανίας έχει το μικτό με το ζευγάρι Joachim Fischer Nielsen/Christina Pedersen να προσπαθεί να διατηρήσει τον τίτλο του, απέναντι σε πολύ δύσκολους αντιπάλους όπως το αγγλικό δίδυμο Chris Adcock/Gabrielle Adcock, αλλά και το ολλανδικό ζευγάρι Jacco Arends/Selena Piek.

Αναλυτικά οι λίστες:

Απλό Ανδρών

Απλό Γυναικών

Διπλό Ανδρών

Διπλό Γυναικών

Μικτό