Μπάντμιντον – Ειρήνη Τέντα: Έτοιμη για τη μεγάλη πρόκληση

Με αυτοπεποίθηση, αλλά και με μεγάλη δόση ρεαλισμού η Ειρήνη Τέντα αναχωρεί για το μεγάλο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάντμιντον (26 Απριλίου-1 Μαΐου) στη Γαλλία, όπου θα αγωνιστεί τόσο στο απλό γυναικών, όσο και στο μικτό, γράφοντας τη δική της ιστορία, καθώς σε δύο Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχει πάρει μέρος σε τρία αγωνίσματα (απλό, διπλό, μικτό).

Θεωρεί τον εαυτό της τυχερή, αλλά και αισθάνεται ευγνώμων για αυτό το επίτευγμα, ενώ παράλληλα εμφανίζεται με συγκεκριμένους στόχους θέλοντας να παίξει ελεύθερα χωρίς άγχος.

Η νεαρή παίκτρια επισημαίνει ότι τα παιχνίδια που έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις είναι γι΄αυτήν πρόκληση, ενώ τέλος ελπίζει ότι ο κάθε παίκτης της ελληνικής αποστολής να εκπληρώσει το στόχο του. Η Ειρήνη Τέντα μιλάει στο OSN.

«Νιώθω αρκετά καλά, τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Για το επίπεδο μου έχω κάνει αρκετά καλή δουλειά με αρκετές ατομικές προπονήσει και πάω σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση με μετρημένους στόχους.

Το γεγονός ότι έχω προκριθεί σε τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και στα τρία αγωνίσματα με κάνει να αισθάνομαι πολύ τυχερή, ευγνώμων, αλλά και παράλληλα σημαίνει ότι τα έχω διεκδικήσει.

Αγωνίζομαι, όσο μπορώ γι΄αυτό. Στόχος μου είναι να φανεί η δουλειά που έχω κάνει και να μείνω ικανοποιημένη ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Ναι, μπορεί να ήμουν τυχερή παίρνοντας την πρόκριση για τον δεύτερο γύρο χωρίς αγώνα, όμως σημασία έχει ο αγώνας που θα δώσω αμέσως μετά. Αυτό μετράει».

Για το ότι στο μικτό διπλό αγωνίζεται για πολλά χρόνια με τον αδελφό της Πέτρο, η Ειρήνη Τέντα απάντησε: «Σιγουρα παίζει μεγάλο ρόλο ότι είμαστε αδέλφια και ότι έχουμε καθημερινή επαφή. Αυτό όμως θα πρέπει να το αξιοποιήσουμε για να το κάνουμε να δουλέψει στο κορτ.

Το μικτό είναι ένα αρκετά δύσκολο αγώνισμα και θέλει τη σωστή καθοδήγηση. Αυτό που μπορώ να πω ότι έχει αρχίσει να βελτιώνεται είναι ότι πλέον εστιάζουμε στο να παίζουμε ελεύθερα και χωρίς άγχος. Όπως είπα και στην αρχή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάω με συγκεκριμένους στόχους τόσο στο μικτό, όσο και στο απλό.

Θέλω να αποδώσω όσο καλύτερα μπορώ και να παλέψω τον κάθε πόντο. Τα παιχνίδια που έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις, αλλά και μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας είναι μια μεγάλη πρόκληση για μένα, στην οποία θα προσπαθήσω όσο μπορώ να αντεπεξέλθω.

Εύχομαι ολόψυχα ο καθένας από εμάς που θα βρεθούμε εκεί να εκπληρώσει τους στόχους του και να παρουσιάσουμε ένα καλό πρόσωπο, τόσο εγώ με τον Πέτρο, όσο και τα παιδιά στο διπλό, ο Γιώργος Γάλβας με τον Παναγιώτη Σκαρλάτο».