Μπάντμιντον – Γιώργος Γάλβας: «Να παίξουμε όμορφο μπάντμιτον»

Από τους έμπειρους παίκτες. Αυτά που θα δει στη Γαλλία τα έχει ξαναζήσει. Πλέον ξέρει τι έχει να αντιμετωπίσει και παρέα με τον Παναγιώτη Σκαρλάτο στο διπλό ανδρών θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Θεωρεί ότι η κλήρωση είναι βατή, αλλά πάντα τα πράγματα σε ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι πάντα δύσκολα. Ο Γιώργος Γάλβας μιλάει στο OSN για το μεγάλο ραντεβού στη Γαλλία (26.04-01.05).

«Γενικά είμαι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Πηγαίνουμε σε μία μεγάλη διοργάνωση από την οποία αναμφίβολα έχουμε ως χώρα αρκετά μειονεκτήματα σε σε σχέση με τις άλλες αποστολές. Και πρώτα απ’ όλα δεν έχουμε τη συχνότητα των αγώνων που έχουν οι υπόλοιποι.

Δεν έχουμε την τριβή, μέσα από αγώνες, όπως έχουν οι άλλες χώρες. Σαφώς η κλήρωση είναι βατή και θεωρώ ότι έχουμε αρκετές πιθανότητες για να φτάσουμε σε μία νίκη. Όμως σε ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τα πράγματα είναι πάντα δύσκολα. Η κλήρωση μπορεί να είναι βατή, όμως δεν παύει να έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

Με τον Παναγιώτη μπορεί να μην κάνουμε συχνά μαζί προπόνηση, όμως το γεγονός ότι είμαστε ζευγάρι στο διπλό για πολλά χρόνια καλύπτει, έστω και λίγο, το κενό που μας έχουν αφήσει οι προπονήσεις. Πλέον υπάρχουν κώδικες που λειτουργούν αυτόματα με τον Παναγιώτη μέσα στο κορτ.

Εγώ από την πλευρά μου, έχω προπονηθεί αρκετά καλά. Είχα ένα ελαφρύ διάστρεμμα το οποίο και έχω ξεπεράσει και είμαι έτοιμος σε αυτή τη δεύτερη συμμετοχή μου σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πλέον γνωρίζω τι θα αντιμετωπίσω. Ξέρω ότι θα βρω μπροστά μου ένα γήπεδο «στολίδι» και εκπληκτικές εγκαταστάσεις.

Αυτά όμως δεν με απασχολούν τώρα. Όπως ανέφερα θα είναι μία πολύ δύσκολη διοργάνωση κι αυτό που εύχομαι είναι να κάνουμε καλές εμφανίσεις και να παίξουμε όμορφο μπάντμιντον. Κι αυτό για να γίνει θα πρέπει να καταλάβουμε ποιοι είμαστε και γιατί παίζουμε αυτό το ωραίο άθλημα».