Μπάντμιντον – Βeach και outdoor badminton ενόψει;

Η Παγκόσμια ομοσπονδία (BWF) εξετάζει τις μορφές γύρω από το outdoor badminton καθώς και το beach badminton προκειμένου να καταλήξει στους σωστούς χώρους όπου θα τοποθετηθούν τα κορτ, τους κανονισμούς, αλλά και τον εξοπλισμό που θα χρειάζονται οι αθλητές. Επί του παρόντος ο κόσμος που ασχολείται με το άθλημα θα πρέπει να προσαρμοστεί στις καινούριες συνθήκες σε μερικά από τα πειραματικά τουρνουά beach badminton που δοκιμάζονται φέτος σε Ασία και Ρωσία.

«Τέτοιου είδους διοργανώσεις θα βοηθήσει αναμφίβολα το άθλημα του μπάντμιντον. Υπάρχει πλήθος αθλητών, αλλά και οπαδών που παρακολουθούν αθλήματα που διεξάγονται σε ανοικτούς χώρους γεγονός που θα βοηθήσει το μπάντμιντον και στον εμπορικό τομέα», δήλωσε ο πρόεδρος της BWF, Poul-Erik Hoyer, για να συνεχίσει λέγοντας:

«Βλέπουμε τις διοργανώσεις παγκοσμίου κυπέλλου στο beach soccer ή ακόμα και στο beach volley, αλλά και άλλων αθλημάτων. Πιστεύω ότι θα ήταν υπέροχο να βλέπουμε το μπάντμιντον να παίζεται σε πάρκα, δρόμους παραλίες και σε άλλους ανοιχτούς χώρους. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να εξεταστούν τα πολλά τεχνικά ζητήματα που απαιτεί ένα τέτοιο εγχείρημα, αλλά και να σιγουρευτούμε ότι μία τέτοια σκέψη θα μπορέσει να έχει ανταπόκριση από τον κόσμο».