Μπάντμιντον – Ήττα για τους Adcock στον τελικό του γαλλικού Open

Οι πρωταθλητές των Αγώνων Κοινοπολιτείας πάλεψαν γενναία αλλά τελικά ηττήθηκαν με 21-9, 21-16 από τους Ινδονήσιους Tontowi Ahmada και Liliyana Natsir. Το ζευγάρι στον αγωνιστικό χώρο αλλά και τη ζωή κυνηγούσε το δεύτερο τίτλο τους Superseries έχοντας θριαμβεύσει πέρυσι στο Χονγκ Κονγκ. Το βρετανικό δίδυμο ωστόσο δεν άρχισε καλά στο Παρίσι και απέτυχε να ανατρέψει την κατάσταση παρά τη μεγάλη προσπάθεια στο δεύτερο σετ γνωρίζοντας τελικά την ήττα από τους τρεις φορές πρωταθλητές του All England Open.

Η Gabby Adcock είπε: «Ήταν ένα δύσκολος τελικός. Είμαστε απογοητευμένοι που δεν παίξαμε καλά σήμερα. Αρχίσαμε να βρίσκουμε το δρόμο μας στο δεύτερο σετ αλλά ήταν αργά. Ωστόσο είμαι σίγουρη ότι την επόμενη φορά-γιατί όχι- σε ένα νέο τελικό θα είμαστε έτοιμοι».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του συζύγου της: «Είναι ένα πραγματικά απογοητευτικό τέλος σε μία σπουδαία εβδομάδα για εμάς. Δεν μπήκαμε ποτέ στο παιχνίδι και οι Ινδονήσιοι ήταν πολύ καλοί και τους αξίζουν συγχαρητήρια».

Στο απλό ανδρών ο Tien Chen Chou (Κινεζική Ταϊπέι) ήταν ο μεγάλος νικητής επικρατώντας στον τελικό του Κινέζου Zhengming Wang με 2-1 σετ (10-21, 25-23, 21-19) σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, ενώ στο απλό γυναικών η Κινέζα Shixian Wagn επικράτησε στον «εμφύλιο» κόντρα στο μεγάλο φαβορί Xueui Li, η οποία εγκατέλειψε στο δεύτερο σετ κι ενώ έχανε 1-0 σετ και 8-3 στο δεύτερο σετ.

Στο διπλό ανδρών οι Δανοί Mathias Boe/Carsten Mogensen είχαν σχετικά εύκολο έργο επικρατώντας των Hiroyuki Endo/Kenichi Hayakawa (Ιαπωνία) με 2-1 σετ (18-21, 21-9, 21-7), όπως εύκολο έργο είχαν και οι Κινέζες Xiaoli Wang/Yang Yu κόντρα στις επίσης Κινέζες Jin Ma/Yuating Tang τις οποίες και κέρδισαν με 2-0 σετ (21-15, 21-9).