Μοντέρνο πένταθλο – Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Laura Asadauskaite

Σόφια, Βουλγαρία—   Η Λιθουανή κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της από την περσινή διοργάνωση στο Μπαθ, φτάνοντας έτσι τα 7 συνολικά (ατομικό/ομαδικό) χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ έχει κατακτήσει και δύο φορές τα παγκόσμιο πρωτάθλημα στο ατομικό στην Κίνα (2013) και στο μικτό στην Πολωνία (2014).

Η «χρυσή» ολυμπιονίκης του Λονδίνου μπορεί να βρέθηκε στην 6η θέση του πρώτου προκριματικού γκρουπ έχοντας 984 βαθμούς, ωστόσο στον τελικό ήταν εντυπωσιακή παίρνοντας την πρώτη θέση με σύνολο 1.368 βαθμούς.

Αυτός ήταν ο τρίτος ευρωπαϊκός τίτλος (ατομικό) για την 32χρονη, η οποία πλέον στρέφει την προσοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο όπου θα προσπαθήσει να διατηρήσει τον τίτλο της.

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Ρωσίδα Gulnaz Gubaydullina, η οποία έκανε την έκπληξη, με την νεαρή πενταθλήτρια, να βρίσκεται στην πρώτη θέση του δεύτερου προκριματικού γκρουπ, έχοντας συγκεντρώσει 981 βαθμούς, ενώ στον τελικό, αν και ξεκίνησε από την 8η θέση στην ξιφασκία, ανεβάζοντας την απόδοσή της στα υπόλοιπα αθλήματα έφτασε στην δεύτερη θέση με σύνολο 1.350 βαθμούς. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε η επίσης εξαιρετική Τουρκάλα Ilke Ozyuksel συγκεντρώνοντας 1.327 βαθμούς.

Χρυσό και στο ομαδικό

Η Laura Asadauskaite στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης και στο ομαδικό, καθώς μαζί με τις αδελφές Gintare και Karolina Guzauskaite συγκέντρωσαν 3.915 βαθμούς ανεβαίνοντας στην κορυφή του βάθρου.

Το ασημένιο μετάλλιο πήγε στις Βρετανές Joanna Muir, Kate French και Samantha Murray, που ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους με 3.887 βαθμούς βγαίνοντας νικήτριες από τη συναρπαστική μάχη κόντρα στις Ρωσίδες Gulnaz Gubaydullina, Anastasia Petrova και Anna Buriak που πήραν το χάλκινο μετάλλιο με 3.885 βαθμούς!

Τσεχία στο μικτό

Το ζευγάρι από την Τσεχία Natalie Dianova/Jan Kuf κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μικτό μετά από μία συγκλονιστική μάχη απέναντι στο ρώσικο δίδυμο Donata Rimshayte/Alexander Savkin συγκεντρώνοντας 1.432 βαθμούς έναντι 1.424 που πήρε το ζευγάρι από τη Ρωσία.

Πολύ μεγάλη μάχη έγινε και για το χάλκινο μετάλλιο με την Auro Franceschini και τον Lvinia Bonessio να κατακτούν την τρίτη θέση με 1.409 βαθμούς αφήνοντας εκτός βάθρου το δίδυμο από την Ουγγαρία Saroita Simon/Krisztian Strobl που συγκέντρωσαν 1.390 βαθμούς.