Μοντέρνο πένταθλο – Ο Άγγελος Βασιλείου στην κορυφή του κόσμου για τρίτη σερί χρονιά

Batumi, Γεωργία– Όπως και πέρσι στη Γουατεμάλα, αλλά και ένα χρόνο πριν στην Κύπρο έτσι και φέτος στη Γεωργία ο Άγγελος Βασιλείου κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του κόσμου κάνοντας για μία ακόμη φορά υπερήφανους όλους τους Έλληνες.

Το «φαινόμενο» πραγματοποίησε μια εκπληκτική εμφάνιση τόσο την πρώτη ημέρα (τρίαθλο), όσο και την δεύτερη (δίαθλο) κατακτώντας ένα χάλκινο, αλλά κι ένα χρυσό μετάλλιο.

Κι αν δεν ήταν η άτυχη στιγμή της απορρύθμισης του όπλου του λίγο πριν ξεκινήσει η σκοποβολή, τότε ίσως ο Βασιλείου να χάριζε στη χώρα μας δύο χρυσά μετάλλια.

Τρίαθλο

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα διάθλου/τριάθλου (18-20.09) ξεκίνησε με το τρίαθλο (σκοποβολή-κολύμπι-τρέξιμο) με τον 18χρονο να έχει τη μεγάλη ατυχία λίγο πριν την έναρξη του αγώνα γεγονός που τον επηρέασε αρκετά, όχι τόσο όμως για να χάσει το βάθρο.

Ο Βασιλείου ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε χρόνο 18:13..81 τερματίζοντας στην 3η θέση. Παγκόσμιος πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Αιγύπτιος Sherif Rashad με 16:58.17, ενώ τον ακολούθησε ο αθλητής από το Καζακστάν Konstantin Kachura με συνολικό χρόνο 17:31.34.

Δίαθλο

Αυτή τη φορά τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει τον Έλληνα αθλητή. Ο Βασιλείου, όπως και στη Γουατεμάλα, «έσπασε» τα χρονόμετρα κάνοντας έναν…περίπατο μέχρι την κορδέλα…Τόσο στο τρέξιμο (1500μ), όσο και στο κολύμπι (200μ.), αλλά και πάλι στο τρέξιμο (1500μ), ήταν απολαυστικός. Χρόνος; 11:39.66!

Η καλύτερη επίδοση στον κόσμο! Θυμίζουμε ότι στη Γουατεμάλα που έκανε και πάλι πράγματα και θαύματα είχε συνολικό χρόνο 10:37.00 που ήταν παράλληλα και παγκόσμιο ρεκόρ μια επίδοση που ακόμα δεν έχει ξεπεραστεί…

Πολύ πιο πίσω ακολούθησε ο Νοτιοαφρικανός Heinrich Bruhns με 12:06.00 και 0:26.34 διαφορά με την κορυφή, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Πορτογάλος Miguel Guedelha με χρόνο 12:11.51.