Με το καθιερωμένο Kivotos Mykonos Open ξεκίνησε η νέα χρονιά

Με τον…παραδοσιακό τρόπο ξεκίνησε η νέα χρονιά για το άθλημα του σκουός. Το Kivotos Mykonos Squash Open 2013 φιλοξένησε για 12η συνεχόμενη χρονιά τους καλύτερους Έλληνες παίκτες οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και χάρισαν, για μια ακόμη χρονιά, διακρίσεις στη χώρα μας.

το τουρνουά κατέκτησε ο Atilla Mustafaoglou από την Τουρκία που στον τελικό επικράτησε του Δημήτρη Ξενάκη από τα Χανιά με σκορ 5-11 11-7 14-16 11-9 11-7 (3/2) έπειτα από έναν συναρπαστικό αγώνα που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Ο Ξενάκης εμφανώς κουρασμένος από τα προηγούμενα παιχνίδια του πάλεψε ηρωικά τον κάθε πόντο αλλά στο τέλος του έλειπε η νικητήρια μπάλα. Ο Atilla άξια πήρε την πρώτη θέση καθώς έπαιξε σταθερά σε όλη την διάρκεια του τουρνουά.

Την τρίτη θέση κατέλαβε ο επίσης Τούρκος Volkan Hidayetoglou που κέρδισε τον Γιάννη Μιναίδη από το Vari Sports Club με σκορ 3/1 ενώ στα ημιτελικά ο Mustafaoglou κέρδισε τον Γιάννη Μιναίδη, που κουράστηκε και δεν κατάφερε να τον πιέσει ως το τέλος, με 11-5 14-16 11-6 11-8 (3/1) ενώ ο Ξενάκης πέρασε το εμπόδιο του Hidayetoglou με σκορ 11-6 11-7 11-9 (3/0).

Στη φάση των ομίλων έγιναν μερικά συναρπαστικά παιχνίδια. Στον Όμιλο Α ο Atilla Mustafaoglou κέρδισε τον ισχυρό Λογοθέτη Χιωτάκη και εξασφάλισε μια θέση στα ημιτελικά ενώ ο πολύ βελτιωμένος Θωμάς Μαυρουδής έμεινε στην τρίτη θέση του ομίλου. Στον Όμιλο Β η έκπληξη των αγώνων ήταν η πολύ καλή απόδοση του παλαιού πρωταθλητή Λυκούργου Ντούλου που κέρδισε τον Αλέξανδρο Μπόβαλη που κατετάγη τρίτος και κόντραρε τον Volkan Hidayetoglou προτού ηττηθεί με 3/1.

Στον Όμιλο Γ ο Δημήτρης Ξενάκης κέρδισε δύσκολα τον Γιάννη Σαραιντάρη, στο ντέρμπι του ομίλου, με 3/1 ενώ ο Σαραιντάρης κέρδισε με 3/1 τον Θοδωρή Βώκο από τον ΟΑΑ ο οποίος έπαιξε πολύ καλά κατά διαστήματα και αγωνίστηκε σε κάθε μπάλα. Τέλος στον Όμιλο Δ ο Γιάννης Μιναίδης είχε εύκολο έργο με δεύτερο τον Βούλγαρο Emil Chomonev που κέρδισε δύσκολα τον ανεβασμένο Νίκο Φουντουλάκη από τα Χανιά με 3/1. Στους αγώνες κατάταξης ο Λυκούργος Ντούλος έκανε την έκπληξη και κατέκτησε την 5η θέση ενώ οι Χανιώτες Μαυρουδής και Μπόβαλης μοιράστηκαν την 9η θέση αφήνοντας πιο κάτω τους υπόλοιπους παίκτες.