Με οκτώ μετάλλια επέστρεψε από το Βαλκανικό της Κωνσταντινούπολης η Εθνική ομάδα Υπερπήδησης Εμποδίων!

Τρία χρυσά, τέσσερα ασημένια και ένα χάλκινο! Αυτός ήταν ο απολογισμός της Εθνικής ομάδας Υπερπήδησης Εμποδίων στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Kemer Golf Club της Κωνσταντινούπολης το περασμένο Σαββατοκύριακο. Αναμφίβολα αυτά τα οκτώ μετάλλια αποδεικνύουν ότι η ελληνική ιππασία είναι μια πολύ μεγάλη δύναμη στη Βαλκανική, καθώς ακόμα και οι ιππείς που δεν κατάφεραν να πάρουν μετάλλιο, έφτασαν πολύ κοντά στο βάθρο πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

«Κάλπασε» η Μυτιληναίου!

Πρωταγωνίστρια, από ελληνικής πλευράς, στην κατηγορία των Εφήβων δεν ήταν άλλη από την Ιόλη Μυτιληναίου (Ascot), η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ατομικό, ενώ συνέβαλε τα μέγιστα για την πρωτιά στο ομαδικό.

Στο ατομικό η Μυτιληναίου υπερασπίστηκε τον τίτλο της, καθώς για δεύτερη συνεχή χρονιά ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Η Ελληνίδα ήταν εντυπωσιακή και στις τέσσερις διαδρομές και με μόλις τέσσερις βαθμούς ποινής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Τεράστια επιτυχία και το χάλκινο της Μαρίνας Θεοφανοπούλου (Oscar du Peron) έχοντας οκτώ βαθμούς και παίρνοντας την 4η θέση στο Grand Prix, ενώ στην 3η θέση του Grand Prix κατέκτησε η Κατερίνα Λασκαρίδη (Berlin). Την 4η θέση στον τελικό του πρωταθλήματος κατέλαβε η Στεφανία Χεινοπώρου (Championess) με 8 βαθμούς ποινής και χρόνο 77.75, στην 6η ήταν η Άννα Μαρία Παπαγεωργίου (LC Waikiki Akino), που έκανε ένα πολύ καλό χρόνο (74.58), αλλά είχε 16 βαθμούς ποινής, η Έλλη Φραγκούλη (Camira) κατέλαβε την 9η θέση με 21 βαθμούς ποινής και χρόνο 80.28, ενώ αμέσως πιο κάτω βρέθηκε η «χάλκινη» στο Grand Prix Κατερίνα Λασκαρίδη (Berlin) με 22 βαθμούς ποινής και χρόνο 84.65.

Την ελληνική αποστολή στο ατομικό έκλεισαν οι Στέφανος Παπαγεωργίου (Damina Z) και Γιάννης Μαρινάκης (Quassy du Gisors) καταλαμβάνοντας την 13η και 14η θέση έχοντας 26 και 28 βαθμούς αντίστοιχα.

Στο ομαδικό, Ιόλη Μυτιληναίου (Ascot), Μαρίνα Θεοφανοπούλου (Oscar du Peron), Στεφανία Χεινοπώρου (Championess) και Άννα Μαρία Παπαγεωργίου (LC Waikiki Akino) ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου συγκεντρώνοντας στους δύο γύρους από 4 βαθμούς και με σύνολο 8 βαθμών ποινής βρέθηκαν στην πρώτη θέση, αφήνοντας το ασημένιο μετάλλιο στην Τουρκία, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Ρουμανία.

Ασημένιο μετάλλιο για τους Παίδες

Στην κατηγορία των Παίδων η χώρα μας πανηγύρισε ακόμα δύο μετάλλια. Το πρώτο στο ομαδικό με την Άννα – Σοφία Δανάλη (Lili Marlen), την Πάολα Μαρτίνη (Cobbydor), Ανδρέα Βαρδινογιάννη (Litium) και Κωνσταντίνο Παπαθανασίου (Quatuor des Bordes) να ισοβαθμούν μεν με την Κροατία στην 3η θέση, με 8 βαθμούς ποινής,  αλλά να κατακτούν το ασημένιο μετάλλιο καθώς είχαν καλύτερο χρόνο (217.05) και την ομάδα της Κροατίας να παίρνει την 3η θέση.

Εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε στο ατομικό αγώνισμα η Πάολα Μαρτίνη (Cobbydor), που αν και έχασε δύο εμπόδια τερμάτισε στην 3η θέση με 8 βαθμούς ποινής. Το χρυσό μετάλλιο πήγε στον Τούρκο Emir Kocak (Florentine 62), έχοντας δύο άπταιστες διαδρομές, ενώ το ασημένιο στον Βούλγαρο Ventsislav Izov (Ezop) που είχε επίσης δύο άπταιστες διαδρομές αλλά ήταν ελάχιστα πιο αργός από τον Kocak.

Οι ιππείς μας πραγματοποίησαν σπουδαίες εμφανίσεις και στο Grand Prix της κατηγορίας με τον Λεωνίδα Παλέγδα (Aischa D), να χάνει στις λεπτομέρειες το χάλκινο μετάλλιο παίρνοντας την 4η θέση με 8 βαθμούς ποινής, ενώ την 5η θέση στα μπαράζ κατέλαβε η Μαρία-Εριέττα Κάτσου (Comes van de Hofsanck) έχοντας επίσης 8 βαθμούς ποινής.

Από εκεί και πέρα (πάντα στο Grand Prix) η Αθανασία- Μαρία Κυριακοπούλου (Klipper du Joret) πήρε την 13η θέση με 13 βαθμούς ποινής και χρόνο 78.72, ο Ανδρέας Βαρδινογιάννης (Litium) ολοκλήρωσε την προσπάθεια του καταλαμβάνοντας την 15η θέση με 12 βαθμούς ποινής και χρόνο 80.03, αμέσως πιο κάτω βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Παπαθανασίου (Quatuor des Bordes) με 17 βαθμούς ποινής και χρόνο 81.62, η Άννα-Σοφία Δανάλη (Lili Marlen), πλασαρίστηκε στην 24η θέση με 20 βαθμούς ποινής και χρόνο 75.86, ενώ η Σελίνη Ποππ (Nilda Rouge) βρέθηκε στην 26η θέση με 17 βαθμούς ποινής και χρόνο 82.70.

«Ασημένιες» οι Αμαζόνες!

Ο…χορός των μεταλλίων συνεχίστηκε για τη χώρα μας και στην κατηγορία των Αμαζόνων με τις Melissa Βαρδινογιάννη (Cuincy), Ελένη Θωμαΐδου (Comeet), Μιλένα Παππά (Chelsea 43) και Μαρία Πουπουρδάνου (Colour Line) να κατακτούν το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό.

Η ελληνική ομάδα συγκέντρωσε στους δύο γύρους 15 βαθμούς, μένοντας πίσω από την ομάδα της Κροατίας που πήρε την πρώτη θέση, ενώ η Τουρκία βρέθηκε πίσω από την Εθνική μας κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Στο Grand Prix τον πρώτο λόγο είχε η Κροατία η οποία κατάκτησε και τα τρία μετάλλια με τις Antea Simlesa (Banjnok Koxi de Bognar), Janka Krasovec (Limited Edition) και Kristina Lesjak (Damezele) να παίρνουν χρυσό, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα.

Από ελληνικής πλευράς μεγάλη προσπάθεια για την κατάκτηση του μεταλλίου κατέβαλε η Μαριάννα Μαρινοπούλου (Rarcona) η οποία είχε συνολικά 12,72 βαθμούς ποινής μένοντας στην 4η θέση.

Την Μαρινοπούλου, ακολούθησε στην 5η θέση η Μαρία Πουπουρδάνου (Colour Line) με 17,08 βαθμούς ποινής, ενώ οι Δάφνη-Άννα Κεσίσογλου (Chelsea 49), Μαρία-Ελένη Σιαφάρα (Cornelia), Ελένη Θωμαΐδου (Comeet) και Μιλένα-Μαρία Παππά (Chelsea 43) κατέλαβαν την 19η, 20η, 21η και 22η θέση με 44,29, 50,97, 53, 25 και 60,00 βαθμούς ποινής.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου οι Ενήλικες

Στην κατηγορία των Ενηλίκων η εκπληκτική εμφάνιση των Γιώργο Βόγλη (Quetcha de Chenee), Μόνικα Μαρτίνη (Cleopatra VI), Στέλιο Σταυρουλάκη (Alerion 2) και Δημήτρη Νάτση (Cartago), μας χάρισε ένα ακόμα μετάλλιο, σε ομαδικό αγώνισμα, καθώς η ελληνική ομάδα κατέκτησε την 2η θέση συγκεντρώνοντας 40 βαθμούς, πίσω από τους Τούρκους που με 28 βαθμούς πήραν το χρυσό μετάλλιο.

Στο ατομικό η Μόνικα Μαρτίνη (Cleopatra VI), στάθηκε απίστευτα άτυχη χάνοντας το χάλκινο μετάλλιο για πολύ λίγο, καθώς κατέλαβε την 4η θέση με 20,10 βαθμούς ποινής με τον Mert Alicioglu (Valdos) να παίρνει το χάλκινο μετάλλιο με 20,00 βαθμούς ποινής!

Εντυπωσιακή η Αθανασία Χατζηπρίμου!

Στην κατηγορία των Νέων ίππων η εξαιρετική Αθανασία Χατζηπρίμου με τον Samos πραγματοποίησε μια φανταστική προσπάθεια και στους τρεις γύρους και με συνολικά μόλις 8 βαθμούς ποινής κατέκτησε επάξια την πρώτη θέση του βάθρου, χαρίζοντας στη χώρα μας το τρίτο χρυσό μετάλλιο.