Κωπηλασία – YOG 2014: Η Αθηνά Αγγελοπούλου πέρασε στον τελικό και βλέπει βάθρο…

Nanjing, ΚΙΝΑ– Στο δρόμο που χάραξαν οι Μιχάλης Ναστόπουλος, Τόλης Λαμπρίδης, Ελένη Διαμάντη και Λυδία Νταλαμάγκα, θα προσπαθήσει να βαδίσει τα ξημερώματα της Τετάρτης (06:20 ώρα Ελλάδος) η Αθηνά Αγγελοπούλου με στόχο το μετάλλιο, το πρώτο σ’ αυτούς του Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας και το τρίτο συνολικά, για την ελληνική κωπηλασία, στη διοργάνωση.

Η κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου πριν από μερικές μέρες στο Αμβούργο (διπλό σκιφ νεανίδων πλάι στην Κατερίνα Ζέρβα) πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση στον έναν από τους δύο πρωινούς ημιτελικούς κατακτώντας την πρώτη θέση και «σφραγίζοντας» παράλληλα μια θέση στο μεγάλο τελικό του μονού σκιφ.

Για να φτάσει μέχρι εδώ πέρασε πολλά. Έδωσε προκριματικούς, επαναληπτικούς και παρά την κούραση από τα συνεχόμενα ταξίδια και τους διαδοχικούς αγώνες τα κατάφερε!

Συμμετείχε στον πρώτο ημιτελικό μαζί με τις Camille Juillet (Γαλλία), Sonata Petrikaite (Λιθουανία), Anna Thorton (Μ. Βρετανία), Thea Helseth (Νορβηγία) και Daniela Toit Du (Ζιμπάμπουε).

Η Αγγελοπούλου δεν τις κοίταξε καν. Από τα πρώτα κιόλας μέτρα ξεχώρισε και με έναν γρήγορο και σταθερό ρυθμό πήρε μια διαφορά ασφαλείας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο πρώτο πέρασμα (500μ.) η Αγγελοπούλου είχε πάρει μια διαφορά από την Γαλλίδα Juillet πάνω από δύο δευτερόλεπτα.

Η συνέχεια δεν είχε αλλαγές. Απόλυτα συγκεντρωμένη και αποφασισμένη συνέχισε μέχρι το τέλος και πέρασε τη γραμμή του τερματισμού σε χρόνο 03:46.820, ο καλύτερος και από το δύο ημιτελικούς!

Πίσω από την Αγγελοπούλου βρέθηκε η Juillet, με χρόνο 03:47.480 παίρνοντας κι αυτή το εισιτήριο, ενώ στον τελικό θα βρεθεί και η Λιθουανή Sonata Petrikaite που ολοκλήρωσε την προσπάθειά της σε 03:48.100.

Την εξάδα του πρώτου ημιτελικού συμπλήρωσαν οι Anna Thorton με 03:51.00, Thea Helseth με 03:51.220 και Daniela Toit Du με 03:54.720.

Στον τελικό η Αγγελοπούλου θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις Alejandra Alonso (Παραγουάη), Desisiava Georgieva (Βουλγαρία) και φυσικά με τις Camille Juillet και Sonata Petrikaite, προερχόμενη όμως από μία εξαιρετική εμφάνιση και επίδοση η οποία ήταν η καλύτερη από τους χρόνους των υπολοίπων κοριτσιών.

Οριακά εκτός μεγάλου τελικού η δίκωπος…

Νίκος Κακούρης και Θωμάς Καραμήτρος έδωσαν τα πάντα! Προσπάθησαν να πάρουν το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό, αλλά έμειναν οριακά εκτός. Οι Σλοβένοι Vid Pugelj και Ziga Zaric έδωσαν ένα γρήγορο ρυθμό από την αρχή της κούρσας χωρίς να χάσουν ούτε μια στιγμή το προβάδισμα.

Πίσω από τη βάρκα της Σλοβενίας ήταν οι Αυστριακοί Christoph Seifriedsberger και Ferdinand Querfeld ακολουθούσαν από κοντά, ενώ ακριβώς πιο δίπλα ήταν η ελληνική βάρκα που προσπαθούσε να πλησιάσει σε θέση πρόκρισης.

Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη με τους Κακούρη και Καραμήτρο να τερματίζουν στην τρίτη θέση με χρόνο 03:14.780, μένοντας εκτός μεγάλου τελικού. Δεύτερο ήταν το πλήρωμα της Αυστρίας με 03:13.660, ενώ την πρώτη κατέκτησαν οι Σλοβένοι ολοκληρώντας τα 2.000μ. σε 03:12.550.

Οι δύο Έλληνες κωπηλάτες θα πάρουν μέρος στο μικρό τελικό την Τετάρτη τα ξημερώματα (06:10 ώρα Ελλάδος) για τις θέσεις 7-12 ολοκληρώνοντας την εξαιρετική τους παρουσία σε αυτή την ολυμπιάδα.