Κωπηλασία – WRU23 Champs: Τσιάβου για μετάλλιο

Plovdiv, Βουλγαρία– Η Αμαλία Τσιάβου συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό. Από την προκριματική σειρά αφήνει αρκετά πίσω τις αντιπάλους της κάτι που έκανε και στον ημιτελικό του σκιφ ελ. βαρών σήμερα το πρωί.

Απόλυτα πειθαρχημένη και με εντυπωσιακό ρυθμό, η Ελληνίδα πήρε από την αρχή την κατάσταση στα χέρια της ανεβάζοντας διαρκώς την απόσταση από τις υπόλοιπες αθλήτριες.

Η Τσιάβου δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο της διαδρομής φτάνοντας πρώτη στη γραμμή του τερματισμού με χρόνο 07:56.830. Η Λιθουανή Sonata Petrikaite τερμάτισε πολύ πιο πίσω από την Ελληνίδα με χρόνο 08:01.560 κατακτώντας την 2η θέση, ενώ στην 3η βρέθηκε η Ολλανδή Anne Marie Schonk με χρόνο 08:04.530.

Η Τσιάβου είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στον αυριανό τελικό (10:10) αγωνιζόμενη στην 3η διαδρομή δίπλα στις Anne Marie Schonk (Ολλανδία), Chiaki Tomita (Ιαπωνία), Anastasia Ianina (Ρωσία), Sonata Petrikaite (Λιθουανία) και Annie Svensson (Σουηδία).

Στο Β’ τελικό το διπλό σκιφ

Όλα χάθηκαν στα τελευταία 500μ. για τις Θωμαΐς Εμμανουηλίδου και Μαρία Πέργουλη, οι οποίες κατέκτησαν την 4η θέση στον ημιτελικό του διπλού σκιφ ελ. βαρών.

Αν και το ελληνικό πλήρωμα δεν ξεκίνησε καλά περνώντας το πρώτο χιλιόμετρο στην 5η θέση, στη συνέχεια κατάφερε να βρει ρυθμό φτάνοντας στην πρώτη τριάδα στο πέρασμα των 1500μ.

Όμως οι εντυπωσιακές Πολωνές Katarzyna Welna και Paula Wydrych, οι οποίες ερχόντουσαν από την 6η θέση κατάφεραν να προσπεράσουν την ελληνική βάρκα τερματίζοντας στην 3η θέση σφραγίζοντας παράλληλα το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Εμμανουηλίδου και Πέργουλη ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους σε χρόνο 07:16.060 καταλαμβάνοντας την 4η θέση και πλέον θα τα δώσουν όλα για τις θέσεις 7-12 στον αυριανό Β’ τελικό (09:45).