Κωπηλασία – WRChamps 2015: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες και η τετράκωπος

Aiguebelette, Γαλλία– Μετά τις Σοφία Ασουμανάκη και Κατερίνα Νικολαΐδου που εξασφάλισαν θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με τη συμμετοχή τους στον τελικό (διπλό σκιφ), βαλίτσες για Βραζιλία ετοιμάζουν και οι Χρήστου, Τσίλης, Τζιάλλας και Αγγελόπουλος.

Η ελληνική τετράκωπος πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση στον β’ τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος κωπηλασίας καταλαμβάνοντας την 3η θέση και 9η στη γενική, η οποία τους εξασφάλισε το πολυπόθητο εισιτήριο.

Το ελληνικό πλήρωμα ξεκίνησε αρκετά δυνατά στον σημερινό τελικό μένοντας αρχικά πίσω από τα πληρώματα των ΗΠΑ και της Ρουμανίας.

Η ελληνική βάρκα είχε την καλύτερη εκκίνηση κάνοντας 51 κουπιές στα πρώτα 50μ., ενώ στη συνέχεια δεν έπεσαν ποτές κάτω από τις 39. Παρά το γεγονός ότι η 2η θέση άλλαζε χέρια οι Έλληνες κωπηλάτες ήταν σταθεροί και μάλιστα λίγο έλειψε να πάρουν και την 2η θέση, η οποία κατέληξε στους εξαιρετικούς Λευκορώσους.

Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε σε χρόνο 05:54.720, ενώ στις δύο πρώτες θέσεις βρέθηκαν οι ΗΠΑ (05:53.450) και η Λευκορωσία (05:54.140).

Τα άλλα δύο εισιτήρια για το Ρίο πήραν η Ρωσία και η Ρουμανία, ενώ εκτός έμεινε η Ισπανία που κατέλαβε την τελευταία θέση.

Δεν τα κατάφεραν Κόνσολας και Μαγδανής

Αντίθετα Λευτέρης Κόνσολας και Παναγιώτης Μαγδανής έδωσαν ραντεβού για το προολυμπιακό τουρνουά προκειμένου να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για το Ρίο, καθώς έχασαν για ελάχιστα την πρόκριση τερματίζοντας στην 6η θέση στον β΄τελικό.

Οι δύο Έλληνες κωπηλάτες έδωσαν μια τεράστια μάχη κυρίως με τα αδέλφια Gary και Paul O’ Donovan με τους Ιρλανδούς να κατακτούν την 5η θέση στα τελευταία 500μ.

Η ελληνική βάρκα έμεινε από την αρχή πίσω να παλεύει με ένα γκρουπ τριών πληρωμάτων καθώς Πολωνία και ΗΠΑ και λίγο η Αυστρία είχαν καταφέρει να ανοίξουν τη διαφορά.

Κόνσολας και Μαγδανής κρατούσαν την 5η θέση για περίπου 700 μέτρα όμως στο τέλος δεν κατάφεραν να αντέξουν την πίεση των Ιρλανδών τερματίζοντας στην 6η θέση και στην 12η της γενικής με χρόνο 06:23.480. Τα 5 εισιτήρια πήραν οι Πολωνία, ΗΠΑ, Αυστρία, Ελβετία και Ιρλανδία.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Γεωργία Δημάκου και Αμαλία Τσιάβου, οι οποίες κατέλαβαν την 3η θέση στον γ’ τελικό και την 15η στο σύνολο, ενώ η τετράκωπος άνευ με τους Ντούσκο,Πέτρου, Αντώνη και Βαρδάκα πήραν την 4η θέση στον γ’ τελικό και την 16η στη γενική.