Κωπηλασία – Κόνσολας και Γιάνναρος κατέκτησαν το πρώτο χρυσό της χρονιάς!

Σίδνεϊ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ–  Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησαν τη σεζόν τα ελληνικά κουπιά καθώς Λευτέρης Κόνσολας και Σπύρος Γιάνναρος ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στον τελικό του διπλού σκιφ ανδρών στην πρώτη σειρά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι Έλληνες κωπηλάτες βρέθηκαν στο μεγάλο τελικό μαζί με δύο πληρώματα της Κίνας (Xiaoxiong Li/Tianfeng Dong, Hui Li/Deming Kong), δύο της Αυστραλίας (Perry Ward/Adam Kachyckyj, William Day/Timothy Day) κι ένα του Χονγκ Κονγκ (Kwong Wing Chow/Chiu Mang Tang).

Η ελληνική βάρκα ξεχώρισε από την αρχή του τελικού, με το πλήρωμα από την Κίνα (Li/Dong) να κάνει την δεύτερη καλύτερη εκκίνηση αφήνοντας στην τρίτη θέση τους Αυστραλούς William και Timothy Day.

Κωπηλατώντας με σταθερό ρυθμό Κόνσολας και Γιάνναρος πέρασαν πρώτοι τα 500μ. σε 1:33.99 με τους Li και Dong να ακολουθούν με διαφορά 0.71 δευτερόλεπτα.

Η ελληνική βάρκα έχοντας μέσο όρο ταχύτητα 18.7χλμ., άνοιξε ακόμη περισσότερο τη διαφορά περνώντας τα 1000μ. σε χρόνο 3:12.83 με τους Κινέζους να βρίσκονται πίσω με διαφορά 3.61 δευτερόλεπτα, ενώ πίσω του ακολουθούσε το πλήρωμα της Αυστραλίας (Ward/Kachyckyj) που είχε κερδίσει μια θέση.

Με το πέρασμα των 1500μ. τίποτα δεν είχε αλλάξει. Οι Έλληνες κωπηλάτες συνέχιζαν να κάνουν εξαιρετική δουλειά περνώντας τα 1500μ. σε 4:52.80, με τη διαφορά όμως από τους Κινέζους να έχει ανοίξει στα 5.23 δευτερόλεπτα, ενώ στην τρίτη θέση παρέμεναν οι Αυστραλοί οι οποίοι άρχιζαν να ασκούν πίεση στην κινέζικη βάρκα.

Στα τελευταία 500μ. του τελικού η ελληνική βάρκα δέχθηκε την επίθεση από τους Li και Dong, οι οποίοι το μόνο που κατάφεραν ήταν απλά να μειώσουν την διαφορά. Το ελληνικό πλήρωμα πανηγύρισε μια πολύ μεγάλη επιτυχία περνώντας πρώτο τη γραμμή του τερματισμού με χρόνο 6:34.08, ενώ πίσω του έγινε μια πολύ μεγάλη μάχη για το ασημένιο μετάλλιο με τελικούς νικητές τους Κινέζους που πέρασαν σε 6:37.05.

Οι Αυστραλοί Ward και Kachyckuj τερμάτισαν με διαφορά μόλις 0.15 δευτερόλεπτα από τη δεύτερη θέση και σε χρόνο 6:37.20, ενώ την τέταρτη θέση κατέλαβε η δεύτερη κινεζική βάρκα (Li, Kong) με 6:39.32.

Πέμπτο ήταν το πλήρωμα του Χονγκ Κονγκ (Chow/Tang) με 6:44.84, ενώ στην έκτη και τελευταία θέση το δεύτερο πλήρωμα της Αυστραλίας με τα αδέλφια Day να ολοκληρώνουν την προσπάθειά τους σε 6:50.63.